Foto: EPA-EFE/MASSIMO PICA

Njukasl se sprema da izazove nove tektonske poremećaje u fudbalu, a Žoze Murinjo je u svom maniru iskusno iskoketirao sa Svrakama.

PROČITAJTE JOŠ

Saudijski princ Mohamed bin Salman je izazvao pravi zemljotres kada je kupio Njukasl i učinio ga najbogatijim klubom na svetu, pa su već počele licitacije oko imena novog trenera.

Jirgen Klop je ogorčen zbog toga, ali ne i Žoze Murinjo.

„Čekao sam zvanično saopštenje Premijer lige ili nekog iz vrha. Bilo koga, jer postoje opravdane bojazni u vezi ljudskih prava u toj zemlji. To je jasno, to je situacija. Šta će ovo značiti za fudbal? Imamo novu supersilu u Njukaslu. Kako je došlo do toga da kupe klub i to im se dozvoli, to je pitanje za druge ljude. Ako pričamo samo o fudbalu, dugoročno, oni će svakako biti supersila. To je treći klub na svetu iza kog stoji država i koji pripada najbogatijoj porodici na svetu. Mogućnosti koje im se otvaraju su neslućene. Ceo svet je bio uznemiren zbog pokušaja stvaranja Superlige. Ovo sada je praktično kao Superlige Evrope, ali samo za jedan klub. Njukasl će imati dominantnu ulogu u svetu fudbala u narednih 20 do 30 godina“, rekao je menadžer Liverpula, a Murinjo je imao malo drugačiji pogled.

Trener je Rome i neće otvoreno pričati o potencijalnom odlasku u Njukasl, ali je vešto koketirao sa Svrakama, zahvaljujući konekciji sa legendarnim Bobijem Robsonom.

„Radio sam sa Bobijem Robsonom i on je jedna od najvećih ličnosti u istoriji kluba. UVek smo imali lepu konekciju sa ljudima iz kluba i grada. Ali za sada nema ničeg više osim toga, ja sam sada 100 posto u projektu Roma – Fridkin.“

Ipak, nema sumnje da će Žoze sebi rado držati otvorena vrata Svraka, za razliku od Klopa.

Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar