Foto: EPA-EFE/FABIO MURRU

Fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović izabrao je svojih idealnih 11 igrača svih vremena, a istom prilikom je nagovestio da bi po završetku karijere mogao da postane i trener.

Ibrahimović je za svakog od 11 iz njegove idealne postave naveo i razloge zašto su se našli tamo, pa je na golu Đanluiđi Bufon.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igrao sam sa njim u Juventusu, to su bile tako posebne uspomene. Svi su me tretirali kao što ja tretiram mlade igrače iz Milana sada. Imali su toliko toga da me nauče“, kaže Ibrahimović za Sportkik.

Za odbranu je birao Maksvela, Alesandra Nestu i Fabija Kanavara, tu je i Brazilac Maikon na desnom beku.

„Fabio je bio lud, on me je na svom skuteru vozio kroz Napulj. Bio sam mlad i nisam imao iskustva. On i Lilijan Tiram su ga imali na pretek. Voleo bih i sada da igram sa njima“, tvrdi Ibra.

U sredini njegovog tima su se našli Pavel Nedved, Patrik Vijera i Ćavi, dok su u napadu Zinedin Zidan, Dijego Maradona i Luis Nazario da Lima Ronaldo.

„Nedved je broj jedan. On je najviše uticao na moj napredak, više od bilo koga drugog. Kad sam ga video, postalo mi je jasno da ono što radim nije dovoljno i da nisam dovoljno trenirao. On je to uvek radio, kao mašina“, opisuje Zlatan.

Ćavija i Vijeru je uzeo zato što su dva šampiona, dok je u ofanzivi izostavio i Lionela Mesija, nekadašnjeg saigrača iz Barselone, ali i Kristijana Ronalda.

„Maradona je najveći svih vremena, bolji i od mene. Ja bih mogao da budem eventualno trener tog tima, a ko zna, možda bih i stvarno mogao da postanem trener jednog dana“, istakao je Ibrahimović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar