Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović više nije najbolji igrač u Švedskoj, objavio je nedavno Fudbalski savez te zemlje.

Njega je zamenio Emil Forsberg, igrač Lajpciga koji je uskratio Ibri nagradu na koju je navikao i uzeo je čak 12 puta, a deset puta zaredom od 2007. do 2016.

PROČITAJTE JOŠ:

Žiri su činili švedski sportski novinari i ovo je Forsbergu prvo priznanje za najboljeg igrača. Sam osvajač nagrade priznao je da sezona njegovog tima nije bila dovoljno dobra.

„Hoćemo da budemo u Ligi šampiona, to je važno i za mene i za klub, pripadamo tamo po kvalitetu igrača, ali do sada nismo pokazivali taj potencijal. Nije dobro, mi igrači moramo da se pogledamo u ogledalo“, rekao je Forsberg.

Međutim, naglasio je i da mu nagrada za najboljeg švedskog igrača znači mnogo.

„Ovo priznanje mi znači sve. Najviše što mogu da dobijem od svog naroda. Pokazatelj je da je iza mene fantastična godina i da sam tokom nje bio zaista dobar. Nagrada me baš čini ponosnim“, kaže Forsberg.

Ibrahimović je u prethodne dve godine preporodio Milan i podigao ga do kandidature za Skudeto u Italiji, zbog čega je 2020. dobio nagradu, ali ne i ove godine.

Kuburio je jedno vreme s povredama i to ga je možda sprečilo da ove sezone pokaže više. Inače, njegov rekord od 12 priznanja će teško bilo ko nadmašiti.

Iza Ibre su igrači poput Fredija Ljungberga, Viktora Lindelofa, Tomasa Brolina, Patrika Andersona, Glena Hisena, Ronija Helstroma, Henrika Larsona, Glena Stromberga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram