Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović pauziraće bar mesec dana zbog povrede mišića noge, javljaju italijanski mediji na osnovu procene lekara.

Tridesetdevetogodišnji „terminator“ je doživeo drugačiju povredu od one protiv Napolija, pre nešto manje od mesec dana, kada je šepajući napustio teren.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je problem bila butina, a trenirao je s namerom da se vrati za meč protiv Sasuola i desio se novi peh sa soleusom.

Ibrakadabra će proći nove testove za desetak dana, a Gazeta delo Sport piše da će zbog problema sa ugruškom pauza biti duža.

„To je skupljena na jednom mestu mala količina krvi, što znači da je negde došlo do pucanja mišićnog tkiva“, rekao je doktor Đakomo Zanon za Gazetu.

„Dakle, ako ima krvi, to znači da nije baš malo napuknuće. Nešto jeste tu stradalo, a trebalo bi napomenuti i da soleus mišić nije list, već jedan od onih koji su fundamentalni za guranje u korak“, kaže Zanon.

On ističe da je to veoma bitna lezija, a ovaj mišić zahteva duže vremena za oporavak, pa Đakomo smatra da će proći bar četiri nedelje pre nego se Ibra vrati na teren.

Zlatan će stoga propustiti utakmice sa Laciom, Sasuolom, Beneventom i verovatno Juventusom, ali bi bez većin problema trebalo da bude spreman za Crvenu zvezdu u Ligi Evrope, krajem februara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar