Parma vs AC Milan
Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša današnjice, prilično je aktivan kada su u pitanju socijalna i društvena pitanja pa samim tim i na političkom planu.

PROČITAJTE JOŠ

Zlatan Ibrahimović je to iskoristio kao povod da se osvrne na angažovanje sportista po pitanju političkih stvari.

„Mi vrhunski sportisti nismo političari. Političari dele narod, a fudbal u mom svetu ujedinjuje. To je velika razlika. Ja imam priliku da upoznam ljude koje nikad ne bih imao priliku da vidim da se ne bavim fudbalom“, rekao je Ibrahimović.

On je naglasio da svako treba da radi ono u čemu je dobar.

„Znam ljude sa svakog kraja sveta. Mislim da mi treba da se bavimo onim u čemu smo dobri i da su sport i politika dve različite kategorije. Ako ste inteligentni, razumećete“, kazao je 39-godišnji Zlatan Ibrahimović.

On je naglasio da politika i sport ne bi trebalo da imaju veze.

„Mi fudbaleri proizvodimo ljubav i radost. Politika ne dolazi u naš svet. Ja nisam došao da bih slao poruke, već da bih spajao ljude i donosio im radost. Fudbal i sport uopšte su najbolje sredstvo za to. Ja sam u tome dobar i zato to radim“, izjavio je švedski napadač za francuske medije.

Ovo nije prvi put da je švedski napadač uputio kritike na račun Džejmsa, jer je slične stavove izneo i u februaru ove godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare