Foto: AP Photo/John Minćillo

Novak Đoković je poražen u finalu US Opena od Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima i tako propustio priliku da postane tek drugi igrač u istoriji koji je uspeo da kompletira kalendarski grend slem i ujedno postane igrač sa najviše takvih titula ikada.

PROČITAJTE JOŠ

On je posle meča istakao da mu je poraz teško pao, ali da je bio srećan zbog podrške koju je dobio od publike.

„Deo mene je, naravno, tužan. Teško je progutati ovaj poraz imajući u vidu sve što je bilo u igri. Ipak, osetio sam nešto što nikada nisam ovde u Njujorku. Publika je učinila da se osećam veoma posebno. Ne znam, nisam ništa očekivao, ali količina podrške i energije, ljubavi koju sam dobio od publike je nešto što ću večno pamtiti“, rekao je Đokoković novinarima posle meča.

Nije mogao da zadrži suze posle meče srpski tenier, pa je zaronio glavu u peškir i zaplakao.

Zbog publike sam na kraju zaplakao. Emocije, energija je bila tako jaka. Kao osvajanje 21 grend slema. Iskreno, tako sam se osećao. Dirnulo me je u srce. Na kraju, ipak nisam pobedio. Ovo su momenti koje pamtite. To su veze koje uspostavljate sa ljudima i koje će dugo trajati“, rekao je Novak.

Uprkos porazu, Novak je istakao da sada oseća da mu je veliki teret pao sa srca.

„OSećam olakšanje. Zapravo ne olakšanje, nego rasterećenje kada se završio poslednji poen. Bio sam srećan da je sve gotovo zbog svega što je prethodilo turniru i svega mentalnog, emotivnog sa čim sam morao da se nosim kroz takmičenje poslednjih nekoliko nedelja, bilo je previše. Koliko god da sam se trudio i uspevao da ostanem u sadašnjem trenutku, usredsređen na naredni korak, ceo taj proces iscrpi mnogo. Osećam razočaranje i tugu jer je propuštena velika prilika. Nažalost, tako je kako je, završetak nije idealan, ali moram da budem ponosan zbog svega učinjenog. Uspešna godina, tri slem titule i finale.“, zaključio je Đoković

Ona je srpski teniser krenuo da govori i o porodici.

„Naravno, život je potpuno drugačiji, ja sam i suprug i otac, imam druge prioritete kada se život sagleda u celini. Želeo bih više da budem sa decom, to sam sebi obećao jer… Odsustvo me boli dosta. Izvinjavam se. Uhhh „, krenule su suze Novaku.

BONUS VIDEO Novak se rasplakao pred kraj meča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare