Foto: REUTERS/Carl Recine

Naš selektor Dragan voli Srbiju.

Doduše voli i da se pita za sve i svašta, voli i svoju platu, svoje premije, ali defakto voli i Srbiju.

Mnogo joj je dao.

Što se mene tiče ono slanje 1990. godine, na Mundijalu u Italiji, Vaskeza „u budućnost“ je i više nego dovoljno, jer i sad me žacne nešto u lumbalnom delu kad pomislim na teror koji je preživeo jadni Martin. I njegovi unuci će zanositi malo ulevo zbog tog driblinga.

PROČITAJTE JOŠ:

Rođaci, to je fudbal, zbog tih sitnica se voli ovaj sport.

Ali, sad malo i o trenucima kada se fudbal ne voli.

Fudbal se ne voli onog trenutka kada počneš da sadiš tikve s đavolom.

Pa, valjda posle toga, kad prođe podne, tikve krenu da se lupaju o glavu…

Čuo je sigurno Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, za tu poslovicu. I vrlo je dobro razume. Dibiduz, što bi rekle Nišlije.

PROČITAJTE JOŠ:

Ali, ako mu treba pojašnjenje, možda može da se konsultuje s Branislavom Nedimovićem.

Bane, osim što je potencijalno novi predsednik Fudbalskog Saveza Srbije, razume se, vele ljudi, i u sadnju.

Bio je „uspešan“ ministar poljoprivrede, jer kao što vidite sve nam lista i cveta po Srbiji. Toliko je bio uspešan da su ga skrajnuli s tog posla, pa je sada vreme da malo bude uspešan i na nekom drugom mestu. Recimo na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Sve preporuke ima: bavi se politikom, član je Srpske napredne stranke, pre toga Demokratske stranke Srbije, u igri je bila i Nova Srbija, te nekim čudom i Demokratska stranka. I voli fudbal.

Dragan Stojković Piksi Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dakle, Nedimović bi mogao da objasni Piksiju, koji je dugo bio odsutan iz Srbije, da se uskoro završava period zimskog mirovanja i počinje period vegetacije. Kad sve kreće da puca…

Ali, bi bilo lepo i da mu objasni i da „đavo niti ore, niti kopa…“, već sedi na društvenim mrežama i smišlja pakosti za neposlušne selektore.

Da budemo konkretniji.

Fudbalski savez Srbije uskoro bi trebalo da dobije novog predsednika, jer je Slaviša Kokeza odavano zapalio s Terazija i ostavio je kuću bez nadzora.

I Piksiju su rekli: „Reši to“. On je poruku shvatio bukvalno, krenuo da rešava, Nenad Bjeković je bio deo tog rešenja, kad ono umesto: „Piksi, majstore“, stiže poruka: „Malo si iskočio iz selektorskih ovlašćenja“.

Dragan Stojković Piksi Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Stiže poruka i delegatima od „velikog brata“ da nema Izborne skupštine. Dakle, pre Katara nećemo birati predsednika, „rek’o šef odozgo“. Važi nije problem, sve se odlaže do završetka Mundijala, jer ćemo onda lakše moći da uriniramo po selektoru Piksiju, koji bi za sve da se pita.

E, i tu se vraćamo kod đavola, sadnje, tikvi i koječega.

Zgaziće te, Dragane, za njih ti si niko.

Ništa. Šraf, vijak, zatvarač…

Briga njih za Vaskeza. I za A Ligu nacija gde si nas uveo, i za plasman na Mundijal na koji si nas odveo… Daće ti odrešene ruke, a onda reći: „Prećera ga, brate“. Pustiće te niz vodu. Ali to sada i sam vidiš.

Foto: Starsport

Kad se suprotstaviš, spin-mašinerija će iz fioke aktivirati zapaljene „ferarije“, „neplaćene poreze“, ljubavnice…

Moć te mašinerije osetio si u Kataru.

Tlo pod nogama izmaći će ti razni profili na Tviteru. „E sad ću ja da vam objasnim zašto je Srbija ispala…“. Pa krenu o ženama, ljubavnicama, koliko si flaša viskija popio, ko ti je u sobu dolazio… Pa, se ti odbrani, majčin sine.

To su isti oni profili kojima si suptilno poručio da ne bi voleli da se posle Dohe vratiš u Beograd, već da maršruta bude ka Parizu.

Foto: Printscreen Tanjug/Video

To su oni profili kojima si obećao da ćeš da se boriš.

Ti znaš ko su „oni“, mi samo nagađamo.

Pa, bori se Dragane. Pošalji i ove lažnjakom „u budućnost“ ili ćeš ti u prošlost.

Izbor je na tebi.

BONUS VIDEO Piksijeva izjava nakon sahrane Siniše Mihajlovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare