Foto: Printscreen Instagram / Kristina Mitrović

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović dao je gol za Fulam, a onda je dobio crveni karton i odmogao svom klubu u četvrtfinalu FA kupa.

Igrao se 50. minut kada je Mitrović zatresao mrežu za 1:0, a 72. kada je sudija Kris Kavano zbog igranja rukom Vilijana dosudio penal za Mančester junajted.

PROČITAJTE JOŠ:

To je razbesnelo Mitrovića koji je podsetio na one dane kad se samo čekalo da poput tempirane bombe bude vinovnik nekog incidenta.

Vreme kad se to dešavalo, u Partizanu, Anderlehtu i Njukaslu je daleko iza nas, Mitrović se smirio, posebno otkako je formirao porodicu, a Fulam doživljava kao svoju kuću već pet godina.

Zbog toga je mnoge iznenadilo što je odreagovao tako da se uneo Kavanu u lice, a onda ga i gurnuo, pa zajedno sa menadžerom Markom Silvom i Vilijanom morao na tuširanje dvadesetak minuta pre kraja utakmice u kojoj je Fulam još uvek vodio sa 1:0.

Bruno Fernandeš je to promenio sa bele tačke, Marsel Zabicer je već u sledećem napadu preokrenuo sve, a do 75. minuta je Junajted vodio 2:1.

Da sad nekog fudbalskog navijača izmestite iz neke 2013. ili 2015. godine i date mu da gleda utakmicu Fulama, tirada Mitrovića bila bi mu najnormalnija stvar na svetu.

Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije je samo u Njukaslu tri puta za manje od godinu dana dobijao direktan crveni karton.

Pre toga je isto radio i u Anderlehtu i Partizanu. „Fora“ je što se negde u međuvremenu smirio.

Sada je već davno prošlo vreme ono kada su „in“ bilo one priče „da Aleksandar nije fudbaler, verovatno bi bio kriminalac ili kik-bokser“.

Sreća te su njegovi roditelji negde usput shvatili da uz agresivnost i višak energije ima i talenat za loptanje. A sreća je i što je Mitrović upoznao dve godine stariju Kristinu Janjić.

Njih dvoje su se sreli preko zajedničkog prijatelja, a koliko se priča promenila, svedoči i to kako je srpski špic sebe doživljavao kad je došao u Englesku i sada.

„Kada sam prvi put stigao u Njukasl bio sam još uvek dečak. Kada bih poludeo na terenu, ne bih brojao ni do jedan. Sada stignem do šest, možda sedam“, pričao je Mitrogol pre šest godina za britanske medije.

Danas broji bar do deset i utoliko više čudi što je na jednu sudijsku odluku reagovao kako je reagovao. Rano je zasnovao porodicu, sa 29 godina ima dvoje dece i osećaj kad ga neko uvek čeka kod kuće ceni više od svega.

Foto: Starsport

„Očinstvo me je mnogo promenilo. Pokušavam da za svog sina uradim sve tako da kada poraste može da bude ponosan na svog oca. Nekad ranije bi mi dosadilo ili bih izgubio fokus, sada uvek ima nešto što me gura napred. Postao sam odrastao čovek“, govorio je Smederevac još dok je bio u Njukaslu.

Tamo nije dobio adekvatnu šansu zbog Rafaela Beniteza, Slaviša Jokanović je to iskoristio i odveo ga u Fulam, gde igra i danas.

Mitrović od sezone 2015/2016 nije dobio diretan crveni karton, mada je dvaput posle toga naknadno bivao suspendovan na po tri utakmice, poslednji put zbog laktanja na meču sa Lidsom pre tri godine.

Sve to pokazuje da se napadač Fulama, koji je nedavno upisao 200 nastupa za ovaj klub, umnogome promenio, što nije sprečilo Krisa Satona, nekadašnjeg igrača Čelsija i Seltika da „oplete“ po Mitru.

„Imao je pomračenje. To nije izgovor. Ne možete da dignete ruku na zvaničnika meča. Bilo je dece koja su gledala ovaj meč. Ako ne bude oštro kažnjen, onda će da pomisle, ako Mitrović može, mogu i ja“, rekao je Saton.

Te reči svakako neće da promene ništa kod Mitra kome je posvećena i jedna od najzaraznijih pesama „Mitro’s on fire“, koja više ne zaobilazi gotovo nijedno slavlje po Srbiji.

Ćerka fudbalskog trenera Aleksandra Janjića tako je za najboljeg napadača Srbije uradila više nego što je mogao da uradi bilo koji psiholog koji bi razgovarao sa Mitrovićem koji je danas otac đaka prvaka.

Menadžer Fulama Marko Silva kaže da Mitrović mora da kontroliše emocije, ali podržava svog igrača posle situacije koja mu se desila u nedelju popodne.

„Ne zaslužuje dugu kaznu. Ako me pitate da li je to bilo za crveni… sumnjam da jeste. Baš bih voleo da znam šta će sudija upisati da sam mu rekao. To nije bilo nešto za šta bi trebalo da mi pokaže crveni kartom“, kazao je Silva.

Kit Heket, sudijski ekspert traži deset mečeva zabrane igranja za Mitrovića dodavši da je dodirivanje sudije jednostavno – nedopustivo.

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije je malo blaži i kaže da takav postupak Mitrovića nije bio potreban.

Foto: Starsport

„Mislim da će pretrpeti neke sankcije, biće kažnjen to je definitivno. Šteta što se to desilo, ali dođu neki momenti kad izgubite kontrolu. Naravno da je svestan on svoje greške i ne treba o tome mnogo pričati. Naravno, pričaćemo o tome, u reprezentaciji takve stvari ne treba da se dešavaju“, rekao je Piksi.

Bilo kako bilo, Mitrović će imati bar jedan meč suspenzije, a Mančester junajted je sa 3:1 prošao dalje jer je preokrenuo odmah posle isključenja igrača Fulama.

I po svoj prilici, ta suspenzija ga neće potresti preterano, jer će i dalje nastaviti da igra beskompromisno, a ako nekad izgubi temperament i „resetuje“ se na podešavanja momka koji je u Partizanu nosio plave tufne na glavi – bože moj, i to je za ljude. Bar se ne dešava često kao ranije, baš naprotiv. Zato Mitrogol i jeste zaradio taj nadimak, a ne neki „fajterski“.

BONUS VIDEO: Mitrović konačno pogodio i to na „Old Trafordu“