Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Transfer Željka Gavrića iz Crvene zvezde poražavajuć je za klub sa Marakane, zbog odnosa očekivanja i realnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Po dolasku Dejana Stankovića u Crvenu zvezdu, projektovano je da Gavrić, Veljko Nikolić i Njegoš Petrović budu igrači oko kojih će se „zavrteti“ transfer priča u budućnosti, ali do toga nije došlo.

Bilo je previše oscilacija, posle prve polusezone Stankovićeve ere u kojoj su dobili maksimalnu šansu, nisu se ustalili i to je uticalo na interesovanje klubova, iako je bilo pompeznih najava i „pucanja“ na transfere u nivou Marka Grujića.

„Imali smo ponude za Gavrića, Nikolića i Petrovića. Veljko je dobio kapitensku traku, za njega je bila najveća ponuda, ali smo je odbili. Vidimo ga u budućnosti kao Pirla ili Modrića. Ima jak karakter, mentalitet pobednika i neće otići bez ozbiljnog novca. Imali smo ponudu od 5 miliona, ali nismo hteli da razmišljamo o tome“, rekao je zimus tokom priprema Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih gostujući na Areni sport.

Pirla i Modrića nije bilo protiv Šerifa, nije bilo ni transfera, a sve se svelo na zakasnelo gašenje požara transferom Gavrića za 1.200.000 u Ferencvaroš uz procente.

Taj transfer može biti dobar za Gavrića po pitanju daljeg razvoja karijere, ali za Zvezdu nije po pitanju projekcija i priča da je odbila 3 ili 4 miliona iz Italije – svakako, suma je trenutna realnost s obzirom na pruženo i minutažu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ujedno, za Milana Pavkova su odavno propušteni momentumi prodaje, na kraju je produžen ugovor sa njim, a sa velikim brojem igrača koji su ozbiljnim godinama, u kojima obično nema velikih obeštećenja iz srpskog fudbala, Zvezda je došla do kritičnog momenta po pitanju transfer politike.

Kada su odlasci u pitanju, poražavajuće je za srpskog šampiona i četvorostrukog učesnika evropskih takmičenja u poslednje četiri sezone da ne može da iskamči koji evro više, usput se posipajući pepelom zbog igrača koje je praktično javno precrtala.

PROČITAJTE JOŠ

„Pavkov je igrač kog izuzetno cenim i on je uvek potreban ekipi. Možda ne kao starter, ali može da donese kvalitet sa klupe. Dao je dva gola Liverpulu, gol Milanu, tu su pogoci Partizanu. Zaista ima neverovatnu statistiku i uz sve opravdane kritike na njegov račun, on nam treba. Obavio sam razgovor i sa Degenekom. On je mnogo dao Zvezdi, ali mi rastemo kao klub i u skladu sa tim rastu zahtevi. Igrači koji su imali veliki udeo u prethodnim uspesima su sada na klupi i pokušavaju da se izbore za mesto u timu, ali to je normalno, rastemo kao klub, po kvalitetu igrača, tima, rezultatima, rejtinzima na ranking listi i slično“, smatrao je generalni direktor Zvezde u julu ove godine.

Jedan je produžio ugovor, drugi vraćen, iako je u jednom trenutku čak ostao van protokola.

A van protokola, teško da se igrač može prodati sa 22 i više godina od datuma rođenja.

Sa Marakane su stizale i ponosne izjave da je za Njegoša Petrovića odbijena suma od četiri miliona, ukupno, Zvezda je odbila 13 miliona evra ako se saberu najviše cifre za potencijalne prodaje trojice igrača od kojih se mnogo očekivalo.

Za sada je na skromnih 1.200.000 i to nije suma koja će druge klubove naterati u trošak za ostale igrače.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare