Foto: EPA/ANTONIO BAT

Zdravko Mamić, nepravosnažno osuđeni (bivši) prvi čovek zagrebačkog Dinama, uputio je otvoreno pismo javnosti.

Na njegovim nalozima na društvenim mrežama je objavljen tekst adresiran na građane Hrvatske.

PROČITAJTE JOŠ

On je istakao da su svi oni svedoci pljački i uništavanja „Lijepe naše, stvorene na krvi i borbi sinova, roditelja i braće“.

„U životu sam stvorio stotine i hiljade radnih mesta i isplatio stotine hiljada plata. Svi projekti koje sam vodio bili su uspešni, a samo je Dinamo prihodovao gotovo milijardu evra“, naveo je Mamić.

I nastavio o toj milijardi.

„To smo doneli u Hrvatsku poput Robin Huda, na slobodnom, otvorenom tržištu, bez povlačenja za rukav i davanja mita. Samo rad, krv, znoj i suze. Doneli smo od bogatih u siromašnu Hrvatsku“.

Potom se okrenuo i optužbama protiv sebe.

„Ako sam ja označen šefom hrvatskog fudbala od strane medija i političara koji su preko Dinama, Mamića i hrvatske reprezentacije rušili državu, onda sam zaslužan za uspehe hrvatskog fudbala. Prognan u politički montiranom procesu i ičaju, u želi da se krene u obračun sa kriminalcima u pravosuđu, izrekao sam saznanja da je predsednik suda Đuro Sesa korumpirani sudija i da sam spreman da to podelim sa organima i da odem na poligraf. Niko me nije kontaktirao oko toga. Pametnom dosta“, naveo je.

Mamić je istakao da ima jedan uslov za povratak u Hrvatsku.

„Želim da se vratim i da pristupim suđenjima uz uslov da to ne bude na sudu u Osijeku. U nadi da će neko zajedno sa mnom poći u borbu protiv kartela koji nazivamo pravosuđem. Vaš Maminjo“, istakao je Mamić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar