Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan će igrati jesen u Ligi konferencija zahvaljujući uraganskih pola sata igre kada je uspeo da preokrene zaostatak iz Portugala i pobedom od 2:0 protiv Santa Klare ostvari rezultat za plasman dalje. 

Krenuli su crno – beli od starta u ofanzivu po taktovima Sejdube Sume koji je za manje od pola sata sa nekoliko poteza načeo odbranu rivala koju je Partizan brzo bacio u nokdaun.

Odlično je Partizan igrao po krilima preko Jovića na prvom mestu i Lazara Markovića, a Rikardo vezivao štopere konstantnim napadanjem prostora i duel igrom.

Zdjelar je igrao savršenu ulogu korektora, a Jojić svojim kretanjem omogućavao da se konstantno produžavaju napadi.

PROČITAJTE JOŠ

Prednost od 2:0, povreda Sume i odluka da se povuku i čekaju kontre, promenila je tok meča do kraja.

Partizan je tražio kontre, ali ne sa previše uspeha, ali su se sa druge strane solidno branili, mada ni ekipa Santa Klare nije pokazala neki preterani kvalitet.

Ono što je jasno iz dosadašnjeg toka sezone a bilo je vidljivo i u ovom meču je da Partizanu pored Vujačiča fali još jedan ozbiljan štoper, a i bekovi su daleko od idealnog.

Popović – Nije imao mnogo posla u prvom poluvremenu, ali kada je Santa Klara dobila priliku da iz slobodnog udarca poništi Partizanov preokret, vrhunskom paradom skinuo tešku loptu i sprečio evrogol. U drugom poluvremenu imao još manje posla iako su gosti više napadali. Kada se našao u neugodnoj situaciji pod pritiskom dva napadača u nadoknadi vremena bez greške rasčistio situaciju –  6.5.

Miljković – Dosta napada Portugalaca je išlo preko njegove strane. Nije se idealno snalazio pod pritiskom, mada nije pravio kardinalne greške. Imao nekoliko dobrih intervencija. U napadu se ubacivao kada bi Partizan krenuo u ofanzivu, ali se malo toga dešavalo po toj strani. Posle njegovog pasa Suma iznudio penal – 6.5.

Vujačić – Odlično je Vujačić ušao u utakmicu. Nije bilo posla sve dok Partizan nije poveo sa 2:0, pa prepustio inicijativu gostima. Posle toga nekoliko puta odlično intervenisao i nije se libio da izađe i visoko ka centru. U nastavku kada je odbrana bila pod velikim pritiskom, dobijao duel za duelom, gospodario odbranom i sprečio da Partizanov brod upadne u oluju – 7.

Saničanin – Kada postigneš gol, a igraš na poziciji štopera, odradio si veliki posao. Odlično ispratio loptu i sačekao grešku golmana. Međutim, kada je njegov primaran zadatak u pitanju, ponovo pokazao nesigurnost. Na svaku dobru intervenciju sledi jedna zbog koje navijači drhte. To se najbolje videlo u nastavku meča. Nakon što se zamalo proslavio postizanjem drugog gola, usledilo je nekoliko grešaka koje su mogle skupo da koštaju Partizan. Lopta u noge protivniku u blizini šesnaesterca, loša intervencija zbog koje je morao da pravi prekršaj za žuti karton i nesigurnost kod prekida su obeležili njegovu igru u drugom delu – 6.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Obradović – U napadu je bio aktivan i zajedno sa Jovićem pravio probleme po levoj strani odbrani Santa Klare. U defanzivi je previše lako ispadao. Posebno je to bilo upečatljivo u završnici prvog poluvremena kada ga je igrač Santa Klare pretrčao kao klinca u školskom – 6.

Zdjelar – Ogroman je značaj ovog igrača za Partizan. Osigurač kad ekipa krene u napad, prva linija odbrane kada se brani. Sjajnim kretanjem zatvarao centralni koridor, terao veznjake Santa Klare da se brže oslobađaju lopte i da igraju pasove unazad. U drugom poluvremenu je nosio rivale u duelima, pokrio svaki pedalj terena, a navijači ga nagradili za još jednu fenomenalnu partiju skandiranjem posle meča – 7.

Jojić – Solidno je prvo poluvreme odigrao iskusni vezista. Znao je da stane na loptu kad treba, da se otvori saigraču kada bi trebala opcija za pas. Odradio defanzivne zadatke, oduzeo dosta lopti, pogotovo u drugom poluvremenu. Više puta dobrim loptama otvarao akcije po krilima i dobrim kretnjama kontrolisao sredinu terena – 6.5.

Marković – Kapiten je postavio standard za svoje igre kojih se uredno drži. Manje se u prvom poluvremenu igralo preko njega, ali bi svaki put to bila opasnost po gol protivnika. Ono što je ove sezone počeo da radi kao nikada do sada je igra u defanzivi. Sprintevi od preko pedeset metara za svojim igračem su postali redovni deo repertoara. U drugom delu nekoliko puta lepo probio, a malo je falilo da posle jedne oduzete lopte Rikarda u punom trku prođe kompletnu odbranu i postigne gol – 7

Jović – Pravio je Jović haos po levoj strani, napadao driblingom i prodorom, terao odbranu Santa Klare da prave faulove u opasnim zonama i da ga udvajaju svaki put kad dobije loptu. U nastavku bio manje u akciji jer je Partizan igrao defanzivnije, ali ponovo uspeo da iznudi faul na ivici kaznenog prostora i natera Portugalce da strepe od njegovih prodora – 7.

Suma – Odigrao je Suma samo 27 minuta zbog povrede, ali je za to vreme napravio fantastičan posao. Slalom u trećem minutu kada je pomešao odbranu gostiju i raspalio atmosferu bio je početak zbog kojeg je rival krenuo da drhti.  To je rezultiralo penalom nad njim kojim je Partizan načeo Portugalce – 7.

Rikardo – Gol iz penala bio je rutinski, a da je iz odlične šanse sredinom prvog dela postigao gol, zaokružio bi sjajno poluvreme. Odlično se gradio, odlagao lopte, pritiskao poslednju liniju odbrane i što je najvažnije, nije silio po svaku cenu. Umalo da u nastavku posle njegove upornosti i oduzete lopte Marković uđe u stopostotnu šansu. U završnici majstorski zadržao loptu nekoliko puta – 6.5.

Rikardo Gomeš, FK PArtizan FK Santa Klara
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Natho od 27. minuta – Ušao je Izraelac neplanirano sredinom prvog poluvremena zbog povrede Sume, ali nije previše toga pokazao. Na momente se videlo njegovo razumevanje igre, ali je u principu to opet bilo tanko za Evropu – 5.5.

Holender od 74. minuta – Bio je željan reprezentativac Mađarske da popravi bled utisak iz prvog meča. Bio je agresivan, tražio loptu, ušao u solidnu priliku, a konstantno se vraćao nazad da pomogne Miljkoviću i to dosta dobro radio – 6.5.

Pantić od 74. minuta – Čim je ušao u igru, našao se u odličnoj prilici da reši sve dileme ali je šutirao pravo u golmana. Videlo se kod njega da se nije skroz oporavio, ali se maksimalno potrudio i vršio pritisak u pokušaju da iščačka neku loptu – 6.

Šćekić od 86. minuta – Ušao da učvrsti odbranu i pomogne u skok igri. Pokupio jednu loptu u kaznenom posle skoka. Premalo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

Stanojević – Uspeo je trener Partizana da uprkos brojnim problemima uvede Partizan u grupnu fazu Lige konferencija. Odlučio je da krene sa Sumom i to mu se isplatilo i još jednom pokazao da ima osećaj da prepozna koji mu je igrač raspoložen za igru. Tu se i najbolje vidi koliko dobro poznaje igrače koje ima na raspolaganju. Ostaje i zamerka na prerano povlačenje, jer je Santa Klara delovala zrelo da bude dotučena u prvom poluvremenu. Pogotovo što ovaj Partizan nema kapacitet da se brani. Moraće uprava da mu dovede pojačanja za dodatni iskorak u Evropi – 7.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar