Bojan Ostojić Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Došlo vreme za kraj.

Bivši štoper Partizana Bojan Ostojić olučio je da završi fubalsku karijeru koja je u profesionalnim vodama trajal 18 godina.

Tokom bogate karijere nastupao je za Slobodu iz Užica, gde je i rođen, a potom za Radnički iz Kragujevca, Novi Pazar, Voždovac, kao i Čukarički iz kog je i došao u Humsku 2016. godine.

PROČITAJTE JOŠ

On je postao miljenik navijača Partizana kada je u finalu Kupa Srbije 2019. godine postigao gol za pobedu protiv Crvene zvezde za ispostaviće s eposlednji trofej crno-belih.

Osotojić se za kraj oglasio i posebnom porukom.

„Posle dve decenije igranja najlepše igre, došlo je vreme da stavim tačku na period života i sporta koji me je ispunjavao otkako znam za sebe. Nije bilo lako oprostiti od Partizana prošloga leta, bilo je to kao da odlazim od porodice, ali sam taj rastanak u prethodnoj godini nadomestio sa sjajnim momcima u fudbalskom klubu Teleoptik, na čemu sam zahvalan. Kao igrač-trener, završio sam potrebne licence i shvatio da je u fudbalu važno dati sve od sebe u svakom momentu, ali i jednako važno znati kada se povući. Stoga sam doneo odluku da krenem u nove izazove u životu i fudbalu, u trenerske vode, za početak kao pomoćnik Saši Mićeviću u fudbalskom klubu Smederevo. Želja mi je da svoje igračko znanje i iskustvo prenesem na mlade, pomognem im da se izgrade i kao igrači i kao ljudi!

Hvala svim bivšim saigračima, trenerima, ljudima sa kojima sam praktično živeo i saradjivao gde god da sam igrao, navijačima na prelepom putovanju koje beznjih ne bi imalo smisao. Hvala bivšim klubovima Sevojnu gde sam ponikao, Slobodi iz Užica, Radničkom iz Kragujevca, BASK-u, Novom Pazaru, Voždovcu, Čukaričkom i Partizanu što su me primili, negovali kao sina i napravili boljim čovekom. Svaki od njih ima posebno mesto u mojim sećanjima, srcu i svaki je na svoj način važan za karijeru koja je trajala punih 20 godina, protkana na kraju samo lepim uspomenama.

Na kraju, mom Partizanu i navijačima još jednom hvala na svemu, hvala što su mi karijeru u poslednjih sedam godina učinili posebnom, činjenicom da sam nosio najlepši crno-beli dres, da sam u njemu osvojio najsladju duplu krunu u istoriji kluba i da ću jednom sa ponosom o tome moći da pričam i prepričavam deci i unucima. Prirodno je, iako teško, da jednom mora doći do rastanka, ali ljubav prema klubu nikada ne prestaje, ona živi doveka! Za nove generacije – živeo Partizan“.

Ostojić će dakle karijeru nastaviti kao pomoćni trener u Smederevu, klubu koji je prevodi Milovana Sikimića.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar