Tomas Miler; Foto: EPA-EFE/Rafael Marchante

Gotovo, kraj! Nema više moćne Barselone, odavno više nema Reala pod komandom Kristijana Ronalda, a stopama portugalskog asa mogao bi, možda čak i morao, da krene Lionel Mesi - u novu sredinu. Za sve su krivi Tomas Miler, Manuel Nojer i Džerom Boateng.

Taj 14. avgust 2020. godine definitivno će biti poseban datum u istoriji fudbala. Kao što je i onaj 8. jul 2014. sa Mundijala u Brazilu.

Rezultati dovoljno govore sami za sebe. Brazil – Nemačka 1:7, Barselona – Bajern 2:8.

PROČITAJTE JOŠ

Utakmice koje se dogode „jednom u 100 godina“ i koje menjaju sliku fudbala.

Istina, užasnu reprezentativnu sudbinu nisu doživeli ni Mesi (doduše nema uspehe sa Argentinom), ni Ronaldo, ali su trojica igrača bila zaslužna za katastrofe Brazila i Barselone.

Manuel Nojer, Džerom Boateng i Tomas Miler igrali su i za Nemačku pre šest godina, i za Bajern u petak uveče, i može se reći da su glavni protagonisti antologijskih okršaja.

Na meču u Belo Horizonteu je Miroslav Klose ušao u istoriju kao najbolji strelac svetskih prvenstava, a Nemci su postavli prvi koji su postigli sedam golova u polufinalu SP.

Domaćin Mundijala doživeo je najubedljiviji poraz u istoriji svih domaćina. „Panceri“ su gazili bez milosti, do kraja, a Tomas Miler je pogotkom u 11. minutu najavio utakmicu za anale.

Isto je gazio i nemilosrdni Bajern, dok je pomenuti Miler sipao so na Barsinu ranu rekavši da su se baš dobro zabavili u borbi za polufinale Lige šampiona.

Nojer je branio mrežu i Nemačke (jednom kapitulirao) i Bajerna (dva puta savladan), a ispred sebe je imao Boatenga u oba okršaja tokom svih 90 minuta.

I legendarni nemački napadač terorisao je odbrane Brazila i Barse ukupno 180 minuta, iako je moglo da bude mnogo, mnogo drugačije…

Nojer i Miler; Foto: EPA/Arne Dedert

Dok je na klupi Bavaraca bio Niko Kovač, 30-godišnji napadač bio je nemilosti. Češće je bio na klupi, čak i na tribinama, a šansu na terenu dobijao je na kašičicu.

Ipak, Milerova reč ima posebnu težinu u Minhenu, hrvatski stručnjak je otišao, što je značilo da stiže Tomasova druga mladost pod komandom Hansija Flika.

Brazilce je načeo posle kornera i greške odbrane, dok je uvodnim golom najavio i katastrofu Barselone. Matirao je sunarodnika Ter Štegena već u 4. minutu, da bi u 31. glavom povisio na 4:1 i tada je bilo jasno da će Barsa pretrpeti istorijski debakl.

Kada se sutra bude pričalo o dve čudesne utakmice koje fudbal čine onim što jeste, Nojer, Boateng i Miler će imati posebno mesto u toj priči.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar