Foto: EPA-EFE/Rafael Marchante

Fudbaleri Bajerna plasirali su se u polufinale Lige šampiona na nestvaran način - svemirskim fudbalom.

Pobedili su u Lisabonu Barselonu sa 8:2 i tako potvrdili snagu i klasu i da su možda i najveći favorit za osvajanje velikog pehara UEFA.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne pamti se kada je jedan tim bio tako nadmoćan protiv Barselone, rodonačelnika čuvenog tiki-taka stila fudbala.

Kako su grogirano delovali ove večeri, Katalonci su u finišu meča verovatno jedva čekali kraj i da sudija odsvira kraj, jer ko zna šta bi bilo da je Damir Skomina produžio meč još koji minut.

PROČITAJTE JOŠ: Mesi uništen, Bajern pregazio Barselonu sa 8:2!

Da li bi brojali do deset, kao što sudija broji grogiranom bokseru na patosu? Možda, jer kako je Bajern igrao, tako nešto niko ne bi mogao da isključi kao mogućnost.

S jedne strane nadmoć i snaga, s druge sva jalovost i dubina krize Barselone koja je, slobodno se može reći, dotakla dno pod komandom Kikea Setijena.

Šta reći o tih neverovatnoh 35 minuta igre u prvom delu, o toj čudesnoj fudbalskoj oluji u kojoj smo videli sve što fudbal čini jednom od najuzbudljivijih igara? Za golove, šanse, žestoke duele, napad za napadom, bila je to borba otvorenog garda.

Pokazalo se, Barselona ne može da se nosi sa ritmom Bavaraca kojim prosto melju protivnike. Odbrana je i dalje puna pukotina, čini se‚da je u pitanju i izvesna mentalna blokada u timu Kikea Setijena, a Bajern kažnjava i najmanju slabost.

Barselona je prva pripretila, u trećem minutu, ali minut kasnije i njena mreža se već zatresla.

Levandovski je sjajno spustio loptu Tomasu Mileru koji nepogrešivo ciljao desni donji ugao.

Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Nije se radost Bavaraca ni stišala kada je u sedmom minutu na semaforu stajalo 1:1. Posle centaršuta Albe, nespretno je intervenisao David Alaba i lobovao Nojera.

Mogla je Barselona potom iz dve šanse u devetom minutu da povede, pogodili su stativu, da bi četiri minuta kasnije i Bajern u dve akcije u minutu imao dve prilike, tačnije Gorecka i Levandovski, ali se rezultat nije promenio.

Gorecka u 17. i Mesi u 20. su imali još po jednu priliku, a onda je Bajern dodao gas i tu je bio kraj za Barselonu.

Ivan Perišić je posle pasa Serža Gnabrija pogodio za 2:1, da bi pet minuta kasnije posle loše reakcije Langlea, Serž Gnabri pogodio za 3:1.

Minut kasnije Bajern je imao novu priliku, ali u 31. minutu je već imao velikih 4:1 kada je Tomas Miler, rekorder u večerašnjem meču sa najviše utakmica od nemačkih igrača u Ligi šampiona, udarcem glavom zatresao mrežu Ter Štegena.

Posle takvih pola sata, sve je bilo jasno, iako Bajern nije prestajao da kidiše ka golu protivnika.

Utisak je da je Barselona delovala nekako previše otvoreno ušla u taj meč i da joj se to osvetilo.

Uspela je u nastavku u 57. minutu preko Luisa Suaresa da smanji na 4:2, ali šta vredi kada je odbrana nastavila po starom , kada nisu znali šta da rade sa naletima Bajerna.

Foto: EPA-EFE/Manu Fernandez

I mreža Ter Štegena zatresla se još četri puta. Prvo je na 5:2 povisio Džošua Kimih u 65. minutu posle prodora Dejvisa, a ustave su potpuno popucale u finišu.

Nokaut Levandovskog u 82. minutu uz prethodnu proveru VAR sistemom da li je bio ofsajd… Ni VAR nije imao milosti, kao ni rezervista i bivši igrač Felipe Kutinjo u samom finišu, koji je u 85. i 89. minutu zapečatio najveću katastrofu u istoriji Barselone u evro takmičenjima.

Ishod je poznat, svi već znamo ko neće dočekati sledeću sezonu u Barseloni. Kike Setijen je posle ovoga, slobodno se može reći – „dead man walking“.

LIGA ŠAMPIONA, četvrtfinale

Petak:

Barselona – Bajern 2:8 (1:4)

(Alaba 7ag, Suares 57 – Miler 4, 31, Perišić 22, Gnabri 27, Kimih 63, Levandovski 82, Kutinjo 85, 89)

Subota:

Mančester siti – Lion 21

Četvrtak:

Lajpcig – Atletiko Madrid 2:1 (0:0)

(Olmo 51, Adamas 88 – Feliks 71pen)

Sreda:

Atalanta – PSŽ 1:2 (1:0)

(Pašalić 27 – Markinjos 90, Čupo-Moting 90+3)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar