Podeli
Kraj 20-godišnje karijere: Miroslav Vulićević u društvu trenera Sava Miloševića i Milorada Vučelića i Miloša Vazure FOTO: FK PARTIZAN

Dugogodišnji defanzivac Miroslav Vulićević (35) završio je igračku karijeru, ali ostaje u Partizanu kao trener u Omladinskoj školi.

U sredu, u trofejnoj sali kluba u Humskoj 1, iskusni desni bek i bivši kapiten crno-belih zvanično je okačio “kopačke o klin”.

Vulićević je u Partizan došao u prelaznom roku 2013/2014. godine, gde je do danas odigrao 215 utakmica i time se upisao u “klub 200”.

Sa crno-belima je osvojio četiri trofeja Kupa Srbije i dve titule šampiona, upisao je jedan gol i 21 asistenciju.

Vulićevića je na oproštaju pozdravio predsednik Partizana Milorad Vučelić, koji mu je uz zahvalnost za doprinos proteklih šest godina u klubu poželeo i puno uspeha u daljoj trenerskoj karijeri. Prvi čovek kluba mu je potom uručio i sliku poznatog beogradskog slikara Miše Kravceva, kao i uramljen dres sa brojem četiri sa potpisima njegovih saigrača.

PROČITAJTE JOŠ

“Ovo su osetljive i patetične situacije. Mora tako da bude. Malo je igrača poput Vuleta, igrali su za Partizan posvećeno i samoprekorno, uložili sebe celog. Vulićević je borac koji zna da igra fudbal. Mogao je još koju godinu da bude na terenu, ali je rešio da okonča karijeru. Mnogo je dao klubu i Partizan je njemu uzvratio. On će nastaviti da bude deo Partizana, radiće u Omladinskoj školi, što govori o želji da bude tu. Dragi prijatelju, želim ti prijatan boravak u igračkoj penziji, ujedno dobrodošlicu na novi posao“, rekao je Vučelić.

Sam Vulićević hrabro je prihvatio kraj i spreman je za nove izazove u crno-beloj porodici.

„Hvala porodici koja je najviše tepela zbog mojih obaveza. Hvala i svim trenerima koji su imali uticaj na fudbalsku karijeru i životne stavove. U sportu uvek može više i bolje, ali sam zadovoljan, jer sam igrao 250 utakmica za Partizan i usput nosio kapitensku traku. Delio sam svlačionicu sa legendama kao što su Saša Ilić i Danko Lazović. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Otud, hvala ljudima što su mi dali šansu i nadam se da će mi trenerska karijera biti uspešnija od igračke“, poručio je Vulićević.

Njemu je u januaru ove godine istekao ugovor sa crno-belima, nakon čega je odlučio da ne traži novi klub. U Partizan je stigao iz Vojvodine za koju je upisao 157 nastupa. Igrao je još za Javor, dok je karijeru počeo u ekipi Bane iz Raške 2001. godine.