Partizan
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana, najavio je tužbu crno-belih Sudu za sportsku arbitražu u Lozani povodom 31. šampionske titule Crvene zvezde.

Kako je Vuletić naveo u prepisci na Tviteru sa Mirkom Poledicom, predsednikom Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, Partizan će tužiti Fudbalski savez Srbije zbog odluka donetih povodom prethodne takmičarske godine.

PROČITAJTE JOŠ

Polemika ovim povodom počela je tvitom Mirka Poledice.

„U novoj fudbalskoj sezoni 2020/21, iz Superlige ispada šest klubova a iz Prve lige Srbije ispada osam klubova. Ono što je sigurno, ovakav sistem takmičenja gde iz dve lige saveznog ranga ispada 14 klubova, daće nam regularnost na vrhunskom nivou i sprečiće nameštanje utakmica“, napisao je Poledica.

„Za novu sezonu još ne znamo, ali za prethodnu znamo da joj se sistem takmičenja, za potrebe jednog kluba, prvo menjao mesec dana pre njenog početka ukidanjem podele bodova, a onda u sred sezone i ukidanjem čitavog plej-ofa (jedini u Evropi). O tome – ni reči. Stop licemerju!“, odgovorio je Vuletić.

Usledilo je pitanje bivšeg fudbalera da li je klub iz Humske preduzeo konkretne pravne korake, odnosno da li je klub pokrenuo bilo kakav postupak za poništenje te odluke, na šta je potpredsednik Partizana odgovorio da klub „priprema tužbu pred CAS-om“.

„Kao profesor trebalo bi da znate da CAS nema nadležnost u ovom slučaju. Ta odluka je silovanje prava i baš sam tim rečima i rekao, kao i odluka o broju pozajmljenih igrača koja je školski primer narušavanja integriteta takmičenja“, replicirao je Poledica na šta je Vuletić odgovorio:

„Kao profesor znam da se nacionalni savez može tužiti pred CAS-om, a to bi trebalo da i Vi znate, bez obzira što ste samo bivši igrač. A sa drugim delom Vašeg tvita sam saglasan“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare