Foto: Foto: EPA-EFE/Leszek Szymanski

Crvena zvezda će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gostovati Omoniji, koju je norveški stručnjak Hening Berg, posle ravno deset godina vratio na kiparski tron.

Doduše nije zvanično, jer je prošla sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Nije proglašen šampion, niko nije ni ispao. Ali, Omonija kao prvoplasirana u momentu prekida prvenstva, našla se u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojima je već odigrala 60 minuta više od većina rivala.

PROČITAJTE JOŠ

Kiprani su na gostovanju Araratu u Jermeniji slavili 1:0 posle produžetka, a na „popravnih“ 30 minuta morali su i u Varšavi, protiv Legije (2:0), eliminisavši nekadašnji šefov tim.

„Posle dve gostujuće utakmice u Evropi, pozitivno je to što ćemo igrati kod kuće. Biće teško i moramo da budemo sto odsto spremni kada dođe taj dan“, rekao je Berg, koga se nešto stariji poznavaoci fudbala sećaju kao stamenog defanzivca Blekburna i Mančester junajteda s kraja prošlog veka i početka ovog milenijuma.

Ipak, Norvežanin već 15 godina gradi i solidnu trenersku karijeru, koju želi da obogati igranjem njegovog tima u grupnoj fazi Ligi šampiona, a treća prepreka na tom putu je Zvezda.

„Zvezda je veoma dobar tim, koji stalno igra u Ligi šampiona. Poseduje iskustvo u evropskim takmičenjima i u finansijskom smislu je vrlo snažan klub. Proučavaćemo protivnika do dana meča. Legija je bio drugačiji tim od Ararata, a Crvena zvezda je drugačija od Legije. To neće biti lak duel, ali cilj je prolaz i to možemo da ostvarimo na našem terenu“, dodao je Berg.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar