Aleksandar Vučić
Foto: MILAN OBRADOVIC/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, komentarisao je debakl fudbalske reprezentacije koja je poražena od Škotske posle penala, zbog čega se ni posle 20 godina nije plasirala na Evropsko prvenstvo.

Dok je pričao o brojnim temama, prvi čovek Srbije je provukao rečenicu koja se mogla protumačiti kao poruka zbog neuspeha „orlova“.

PROČITAJTE JOŠ

„Vidite da ne možemo da budemo ni među 24 zemlje u šutiranju lopte nogom. Svako od nas zna bolje, pa bismo izveli i bolji sastav i bolje igrače“, izjavio je Vučić, da bi se onda konkretno posvetio meču, kao i tome šta je u planu, kako da država pomogne fudbalu i ostalim sportovima.

„Gledao sam, žao mi je. Ali tu imam neke druge vesti koje će biti dobre za neke ljude. Nama je posao da dugoročno promenimo te stvari. Pre šest godina smo imali blatnjave terene, sada imamo travu, moramo da izgradimo nove stadione, da dovedemo publiku na stadione, da izgradimo drugačiju i ozbiljniju ogranizaciju. Moraćemo da popravimo struku, mnogo toga moramo da uradimo, ali uložićemo pre svega u infrastrukturu, koja je od presudnog značaja za budućnost“, obećao je predsednik, samo je promašio momenat.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Jer, koga sada zanimaju tereni i stadioni, kada srpski fudbaleri ni posle 20 godina neće biti akteri Evropskog prvenstva, a to je bio cilj svih ciljeva.

Vučić je najavio i lepe vesti za takozvane male sportove i pomoć od osam miliona evra atletici, rvanju, rukometu, vaterpolu, košarci i odbojci.

„Uložićemo 8 miliona evra u takozvane male sportove, od atletike do rvanja, ali i rukomet, košarku, vaterpolo i odbojku. Svaki klub prve i druge lige će dobiti određeni novac. Recimo svaki rukometni klub prve lige dobiće po 5 miliona dinara, što za njih nije mali novac, svako u drugoj ligi dobiće po milion dinara. Kada vam se slije u rukometne klubove 1.300.000 evra, to je velika injekcija, to ćemo ovih dana da uložimo, da pomognemo jer verujemo da u tim sportovima možemo da napravimo uspeh“, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare