Košarka, Partizan, navijači, Aleksandar Vučić
Foto: Nova.rs

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, poručio je kako će nastaviti da se bori za fudbal bez mafijaša, uprkos pogrdnom skandiranju navijača Partizana.

Podsetimo, prvi čovek države našao se na udaru „grobara“ na utakmicama protiv Vojvodine i Dunajske Strede, a došlo je i do sukoba navijača zbog toga.

„Nemam pojma za to preskakanje tribina, ne bunim se ni što viču ‘Vučiću p…’. Meni je najbitnije da bude mir, niko me nije obavestio da je bilo privođenja i problema, ili povređenih. Ali to je posao za policiju, ne moram da budem obavešten o tome“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik Srbije osvrnuo se i na osvajanje medalja srpskih sportista na Olimpijskim igrama, te situaciju u domaćem fudbala.

„Uveren sam da će fudbalska sezona biti najregularnija do sada, videli ste kakvo je bilo poslednje kolo prošle godine, kada su svi promašili, a niko nije rekao izvini, iako se pričalo da su rezultati namešteni. Važno mi je da sezona bude fer i poštena, da mafijaši ne upravljaju fudbalu. A da li će neko pogrdno da viče protiv mene, ja to slušam već devet godina“, rekao je Vučić i još jednom se osvrnuo na pogrdna skandiranja.

„Imali smo proteste, izašao sam na prozor i vikao zajedno sa Pajtićem „Vučiću p…“. Boriću se za puteve, bolnice, pruge, plate i penzije, a oni neka viču. Garantovaćemo bezbednost na stadionima svim ljudima. Svako ko napravi bilo kakav prekršaj, odgovaraće u skladu sa zakonom“.

Predsednik Srbije poručio je i da će sa sinom ići na utakmice Crvene zvezde.

„Idem sada u Skoplje, pa ne mogu, ali ako se dogodi da Zvezda prođe u nekoj od sledećih utakmica povešću Vukana na stadion, pa neka gleda“, zaključio je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare