Radomir Kokovic
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbalski klub Voždovac i doskorašnji trener kluba Rade Koković su sporazumno raskinuli saradnju, saopštio je taj beogradski klub.

Nakon rezultatski lošeg starta u prolećnom delu sezone u kojem Voždovac nije osvojio nijedan bod u pet mečeva, zaključak sa sastanka Uprave kluba i mladog stručnjaka bio je takav da je najbolje da se u ovom momentu, nakon dobre saradnje u prethodnih devet meseci, saradnja prekine zbog evidentne krize u koju je tim zapao.

PROČITAJTE JOŠ

Generalni direktor Voždovca Miloš Mirković obrazložio je za sajt Voždovca odluku koja je donesena nakon sastanka.

„Žao nam je što je do ovoga došlo, ali smo obostrano došli do zaključka da je tako najbolje zarad dobrobiti kluba, a to je svima u prvom planu. Želeo bih da se zahvalim Radetu Kokoviću i njegovom stručnom štabu na sjajnoj saradnji u prethodnom periodu. Nema sumnje da svi iz ove saradnje izlazimo bogatiji za jedno veliko iskustvo koje će nas učiniti boljima u budućnosti i hvala još jednom Radetu što je naš klub reprezentovao na najbolji mogući način. Ponosan sam na to što smo kao klub imali hrabrosti da pružimo šansu tako mladom treneru, i želimo mu sve najbolje u budućnosti“, izneo je Mirković utiske sa sastanka.

Generalni direktor Zmajeva takođe napominje da pitanje trenera neće biti dugo otvoreno sa obzirom na to da Zmajeve u subotu očekuje jedan od najtežih mečeva u sezoni, meč sa Partizanom.

„Nećemo pribegavati privremenim rešenjima, već će rukovodstvo kluba u naredna dva dana doneti odluku o novom šefu stručnog štaba koji će voditi ekipu u narednom meču protiv Partizana. Ambicije kluba se ne menjaju, iako nam pozicija nije ista kao na startu drugog dela prvenstva. Želimo da osiguramo mesto u plej ofu Superlige i javnost će uskoro biti obaveštena o svemu što se dešava u Voždovcu“, završio je Mirković.

Koković preuzeo je ekipu Voždovca u junu prošle godine nakon što se Superligaškoj publici predstavio na klupi Zemuna, koji je preuzeo u delikatnom trenutku nakon nekoliko meseci bez pobede, te je “prodrmao” ekipu, zabeležio pobede i zamalo izbegao ispadanje i niži rang.

Voždovac je predvodio u 26 zvaničnih mečeva i ostvario 10 pobeda, 5 remija i 11 poraza. Pod trenerskom palicom mladog stručnjaka Voždovac je bio najprijatnije iznenađenje u prvom delu sezone kada je zauzimao petu poziciju na tabeli.

Odluka o novom treneru Voždovca biće doneta uskoro, a novi trener predvodiće ekipu već u subotu u meču u kojem Zmajevi na svom stadionu dočekuju ekipu Partizana u okviru 26. kola Superlige Srbije. Meč je zakazan za 15:30.