Danilo Teodorović, Foto: FK Voždovac

Fudbalski klub Voždovac angažovao je u utorak dvojicu napadača, Veljka Trifunovića i Danila Teodorovića.

Trifunović je potpisao ugovor na dve godine. Rođen je 1998. godine, prošao je omladinsku školu Rada, a nastupao je za Žarkovo, Radnički iz Niša i Radnički iz Kragujevca.

PROČITAJTE JOŠ:

On je za ekipu iz Kragujevca prošle sezone odigrao 37 utakmica, postigao je pet golova i imao tri asistencije.

„Voždovac je, sada već tradicionalno, jedna od najmađih ekipa u ligi, ali tek kada sam stigao shvatio sam koliko je roster zapravo mlad. Navikao sam da sam među najmađim igračima, te će ovo biti jedna nova uloga za mene koju ću rado prihvatiti. Utoliko pre što sam i dete sa Voždovca, sada imam veću odgovornost, donekle i pritisak. Želim da opravdam očekivanja kluba i najbližih, koji će dolaziti da me gledaju. Voleo bih da postignem gol na debiju“, rekao je Trifunović po potpisivanju ugovora.

Generalni direktor kluba Miloš Mirković rekao je da će Trifunovićevo iskustvo od četiri sezone u Superligi biti značajno za ekipu.

„Beležio je dobre partije i svojim stilom igre privukao našu pažnju. Želim mu mnogo sreće, dobrog rada i još bolju igru u dresu Voždovca“, dodao je on.

Ugovor sa Voždovcem na tri godine potpisao je Danilo Teodorović.

Centralnu karijeru je počeo u Banjaluci, a za Željezničar je igrao do prošle godine. Igrajući i za seniorski i za omladinski tim postigao je 42 gola uz četiri asistencije.

Veljko Trifunović, Foto: FK Voždovac

On je u januaru prešao u Crvenu zvezdu, za koju je u polusezoni postigao pet golova i imao je četiri asistencije.

„Ekipa je mlada, dobro su me prihvatili i igrači i treneri. Već sam imao i uvodni trening, zaista je sve odlično izgledalo. Veoma mi se dopada to što Voždovac forsira mlade igrače. Imponuje mi što sam ovde. Pokušaću da se afirmišem, da uz igrače koji su duži niz godina tu steknem dodatno iskustvo i da, naravno, pomognem ekipi da zajedno ostvarimo što bolje rezultate“, rekao je 20-godišnji fudbaler.

Generalni direktor beogradskog kluba izrazio je zadovoljstvo dolaskom Teodorovića.

„Dolaskom Teodorovića nastavili smo sa tradicijom dovođenja najtalentovanijih mladih igrača iz zemlje i regiona. On je u Bosni i Hercegovini već stekao iskustvo u seniorskom fudbalu i verujem da će se brzo adaptirati na sistem i zahteve stručnog štaba. Na njemu je da bude vredan i posvećen na treninzima i da se izbori za šansu, a ja mu želim mnogo sreće i uspeha na tom putu“, rekao je Mirković.

BONUS VIDEO: Proslava titule i „delije“ na ulicama Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar