Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu rezultatom 1:0 i plasirali se u finale Kupa Srbije, čime su zakazali duel sa Crvenom zvezdom.

Partizan je mogao do prednosti već u petom minutu, kada ne Bibras Natho šutirao a čuvar mreže Novosađana Goran Vukliš očajno odreagovao, pa mu je lopta prošla kroz noge i završila tik pored gola.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije bilo tad, ali jeste posle šest minuta, pošto je Svetozar Marković nakon odličnog centaršuta sjajno reagovao i poslao loptu u mrežu za 1:0.

Vojvodina je u 14. minutu preko Saničanina mogla do gola, ali je njegov udarac glavom završio preko gola, dok ništa precizniji nije bio ni Vujačić, pošt je lopta zakačila Andrića i završila pored gola.

To je bilo ujedno i poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu, pa je Partizan nakon prvih 45 minuta imao gol viška.

Bilo je očekivano da će Vojvodina krenuti na sve ili ništa, i krenuli su Novosađani znatno ofanzivnije u odnosu na prvih 45 minuta, ali sem šanse nakon prodora Vukadinovića posle pet minuta igre u drugom delu, kada je Stojković uspeo da izbaci loptu ispred igrača Vojvodine, i udarca Čovića glavom kada je ponovo Stojković nogom, ovog puta kolenom spasao mrežu svog tima, nisu uspeli da stvore veće probleme pred golom crno-belih.

Sa druge strane, Lazar Marković je pogodio spoljni deo mreže nakon pasa Asana, Jojićev slobodan udarac je završio preko gola, ali su crno-beli uspeli da sačuvaju gol viška i obezbede mesto u finalu Kupa Srbije, gde će najverovatnije 25. maja odmeriti snage sa Crvenom zvezdom.

Vojvodina – Partizan 0:1 (0:1)

(S. Marković 11′)

Stadion: Karađorđe, Novi Sad; Bez publike; Sudija: Srđan Jovanović.

Vojvodina: Vukliš – Andrić, Bralić, Saničain (od 85. Maksimović), Đorđević – A. Stojković (od 85. Topić), Drinčić – Bojić, Gemović (od 46. Vukadinović), Čović – Mrkaić. Trener: Nenad Lalatović.

Partizan: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević (od 64. Obradović) – Jojić, Šćekić – Natho (od 73. , Asano, L. Marković (od 64. Zdjelar) – Holender (od 85. Štulić). Trener: Aleksandar Stanojević.

Kraj

Partizan je u finalu!

90+ Počela sudijska nadoknada

Meč je produžen za četiri minuta.

90′ Žuti karton za Lalatovića

Burna reakcija, duel sa sudijom i žuti karton za trenera Vojvodine.

85′ Menjaju oba trenera

Lalatović je izveo Stojkovića i Saničanina, dok su ušli Mirko Topić i Novica Makismović. Sa druge strane, Štulić je zamenio Holendera.

78′ Partizan se oslobodio pritiska

Nakon što je Vojvodina bila bolji rival početkom drugih 45 minuta, crno-beli su uspeli da težište igre prebace na polovinu domaćina, a u dobroj poziciji da ugrozi gol rivala bio je Šćekić koji je sa 20 metara loptu poslao pravo u ruke golmanu Vojvodine.

73′ Menja Stanojević

Igru je napustio Natho, umesto njega u igru je ušao Jović.

70′ Izmena u Vojvodini

Bojić je napustio igru, umesto njega na terenu se našao nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Veljko Simić.

68′ Partizan mogao da duplira vođstvo

Bralić je faulirao Holendera pa je Partizan dobio „skraćeni korner“ nakon kog je Jojić pokušao direktno, Vukliš je uspeo da odbije loptu u polje nakon čega je ona došla do Asana koji je pokušao da oko 20 metara, ali nije dovoljno „poklopio“ loptu pa je ostalo 1:0 za crno-bele.

Foto: Starsport

63′ Dvostruka izmena u Partizanu

Uroševića je zamenio Ivan Obradović, dok je umesto Lazara Markovića na teren ušao Saša Zdjelar.

61′ Maestralna odbrana Stojkovića

Kapiten Partizana je nakon kornera koji je izveo Drinčić i visokog skoka Čovića uspeo da kolenom spreči da lopta završi u mreži. Tokom gužve koja je usledila, Urošević je dobio nezgodan udarac glavom u slepoočnicu, pa je bio prinuđen da napusti igru.

56′ Po šansa za minut na obe strane

Asano je povukao kontru, gurnuo loptu ka Lazaru Markoviću koji je iz izgledne pozicije šutirao pored gola. Sa druge strane Andrić je probao sa 20 metara, ali je lopta završila daleko od gola.

50′ Vukadinović zamalo doveo Vojvodinu do izjednačenja

Tek što je ušao Vukadinović je pokazao kvalitet, pa je nakon jednog prodora po levoj strani i povratnog pasa lopta išla ka Mrkaiću, ali je Stojković uspeo krajnjim naporom nogom da je izbaci. Prilikom intervencije golman Partizana je dobio udarac nakon sudara sa jednim od saigrača, pa je ostao da leži na travi.

50′ Žuti karton za Miljkovića

Izašla je lopta van terena zbog čega je Miljković nešto burnije reagovao, pa je dobio javnu opomenu.

48′ Jojić prvi pripretio

Nakon dva izblokirana šuta konačno je jedan udarac Partizana otišao ka golu u 48. minutu, ali je lopta završila visoko preko gola nakon što je pokušao Jojić.

Počelo je drugo poluvreme, Lalatović izvršio izmenu

Igru je napustio Gemović, umesto njega na terenu je Vukadinović.

45′ Počela je sudijska nadoknada

Meč je produžen za jedan minut u prvom poluvremenu.

42′ Partizan je spustio loptu

Za to vreme Vojvodina pokušava da pređe na polovinu rivala. Novosađanima teško ide da izgrade akciju jer Drinčića i veziste uglavnom dobro pokrivaju igrači Partizana.

35′ Miran period igre…

Jedino što se u poslednjih desetak minuta dešavalo zanimljivo je Lalatović koji je protestovao kod sudije zbog loše arbitraže. Jovanović i on su kratko porazgovarali i meč je nastavljen.

Foto: Starsport

30′ Mrkaiću žuti karton

Udario je Vujačića, bio je grub i zasluženo je dobio javnu opomenu od Jovanovića.

24′ Opasno pred golom Voše

Vujačić je posle prekida udario loptu glavom, ona je na putu ka golu okrznula Andrića i prošla pored leve stative. Opet je malo sreće imao Vukliš, Partizan je konkretniji u prvih dvadesetak minuta meča.

17′ Žestok start na Asanu

Japanac nije mogao da pobegne Đorđeviću koji mu je uklizao, pa je Takuma završio na travi sa bolnom gimasom na licu. Srećom po Partizan, ubrzo se pridigao.

14′ Šansa i za Vojvodinu

Saničanin je bio u prilici, izborio se za prostor, skočio je i probao i on glavom da pogodi mrežu Stojkovića, ali je lopta otišla pored gola. Na početku meča vidna je tenzija na terenu, ima čvrstih duela.

11′ GOOOOL! Partizan vodi 1:0

Svetozar Marković je glavom posle prekida precizno pucao i pogodio mrežu Vojvodine od stative.

5′ Koliko sreće i kakav kiks Vukliša!

Partizan je umalo poveo posle laganog šuta Natha! Niti snažno, niti bogzna kako precizno, ali je prošlo kroz ruke golmana Vukliša i otkotrljala se lopta tik pored stative. Mnogo sreće za čuvara mreže Vojvodine.

3′ Igra se na sredini

Obe ekipe pokušavaju da preskoče sredinu visokim loptama, ali ni jedni ne uspevaju da u prvim minutima naprave nešto na polovini rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar