Foto: Starsport

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Španiji pobedom nad Slovačkom rezultatom 32:25.

I pre početka meča bilo je jasno da je Slovakinjama potrebno čudo kako bi došle do karte za Iberijsko poluostrvo, s obzirom na to da je prvi meč reprezentacija Srbije dobila 26:19, ali je od samog početka meča selekcija Srbije uspevala da kontroliše dešavanja na terenu.

PROČITAJTE JOŠ...

Slovakinje su nakon 1:0 za Srbiju uspele da naprave preokret i stignu do 2:1, potom i 6:5, što je u suštini bilo sve što su uradile na čitavom toku meča.

Razigrala se tada Krpež Šlezak, imala podršku u Lavko i Liščevićevoj, pa je ubrzo na semaforu stajalo 10:7, pogotkom Janjuševićeve je razlika bila 13:10, dok je na poluvreme Slovačka otišla sa 13:12 nakon dva brza gola Bujnočove.

Početkom drugog dela Srbija je nakn par minuta egala napravila seriju i od 16:15 stigla do 22:15, čime je rešeno pitanje pobednika.

Slovačka nije uspela da ugrozi prednost Srbije, pa je naša selekcija tako obezbedila mesto na smotri najboljih selekcija sveta koja će od 1. do 9. decembra biti održana u Španiji.

Dragana Cvijić i Krpež Šlezak su sa po sedam golova predvodile Srbiju, dok je Kovačevičeva pogodila mrežu četiri puta, koliko i Lavko. Sa druge strane Lanc sa šest golova, Bujnočova sa četiri, te Nemetova, Penzes i Reka Bizik su po tri puta pogodile mrežu Srbije.

Revanš meč kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji

Srbija – Slovačka 32:25 (13:12) (prvi meč 26:19, ukupno 58:44)

Dvorana: Banjica; Sudije: Viktorija Alpaidze, Tatjana Berezkina; Poseta: Bez publike

Srbija: Tomašević, Lišćević 3, Cvijić 7, Radosavljević 1, Krpež-Šlezak 7, Milić 1, Lavko 4, Kovačević 4, Nikolić 1, Janjušević 1, Risović, Radojević T 1, Radojević D 1, Stojiljković, Petrović, Dmitrović 1

Slovačka: Oguntoje, Lanc 6, Bujnočova 4, Patrncijakova 2, Rebicova, Rajnohova, Habankova 3, Hudak, Kenigova 1, Nemetova 3, Dulinova, Štefanikova, Penzes 3, Bizik B, Medvedova, Bizik R 3

60′ Kraj meča

Pobeda Srbije, naša selekcija ide na Svetsko prvenstvo!

57′ I Slovakinje svesne da je poraz neminovan

Lanc je imala šansu da smanji sa sedmerca, ali nije uspela, po prvi put je promašila. Dva minuta do kraja, Srbija ima sedam golova viška.

51′ Srbija sve ubedljivija

Golom Radivojevićeve selekcija Srbije se odlepila na +8.

45′ Gol Slovakinja sa celog terena

Risović je zbog isključenja Liščevićeve otišla klupu, a Slovakinje su jednu loptu koja je išla u aut sa gotovo čitavog terena prosledile u mrežu Srbije.

42′ Upisala se i Milićeva

Prvenac na meču postigla je Bojana Milić uputivši neodbranjiv udarac ka golu Slovačke, pa je razlika povećana na +7, 22:17.

38′ Treći gol Lavko za +3, Krpež Šlezak povećala prednost

Dvadeset i dva minuta pre kraja Srbija ima ukupno 10 golova viška, i to nakon što je Lavko sjajno krunisala kontru. Nakon probijanja Srbija je dobila šansu za novu kontru koju je Krpež Šlezak krunisala golom za četiri gola viška.

Foto: Starsport

33′ Dva gola Cvijićeve, uzvratile Slovakinje

Ne uspeva reprezentacija Srbije da se odlepi, pa je vodila 14:12, potom i 15:13 nakon dva pogotka Cvijićeve, ali je Habankova smanjila.

Počelo je drugo poluvreme

Srbija nakon prvih 30 minuta ima 13:12.

Ko je sve obezbedio plasman na Svetski šampionat?

Dosad, mesto na završnom turniru obezbedile su selekcije domaćina Španije, Holandije (aktuelne šampionke sveta), Norveška, Francuska, Hrvatska, Mađarska, Danska, Crna Gora, Austrija, Rusija, Češka i Rumunija.

Preostala tri mesta rezervisana za evropske selekcije trebalo bi da odu selekcijama Slovenije, koja je dobila Island 24:14 u prvom meču, zatim Švedske, koja ima 28:14 protiv Ukrajinki, kao i Srbije, koja, računajući i poluvreme revanš meča, ima osam golova plusa u odnosu na Slovačku.

30′ Srbija sa igračem manje na početku drugog poluvremena

Risovićeva je dobila kaznu od dva minuta zbog grubog faula, pa će početkom drugog poluvremena Slovakinje imati igračicu viška nešto manje od dva minuta, a na najbolji mogući način su iskoristile i prvih 10 sekundi sa tom pogodnisti i smanjile na gol minusa, 13:12.

29′ „Bomba“ Anđele Janjušević

Srbija je otišla na +3 fantastičnim odarcem Janjuševićeve sa osam metara.

27′ Slovačka smanjila razliku

Nakon nekoliko odličnih minuta, usledio je pad u igri Srbije koji su Slovakinje iskoristile da priđu na 11:10, ali je dva gola viška vratila Krpež Sležak sa sedmerca, 12:10.

Foto: Starsport

20′ Raste prednost Srbije

Liščevićeva je „povukla“, sjajno pronašla Lavko koja je rutinski zatresla mrežu i ekipi koju sa klupe predvodi Uroš Bregar donela +3.

19′ Iskupila se za promašaje Krpež Sležak

Prvo je iskoristilia sedmerac, potom je realizovala i kontru, pa Srbija ima 9:7.

17′ Krpež promašila zicer, stigla kazna

„Pukla“ je kontra, Krpež Sležak je mogla gotovo da pita Viktoriju Oguntojevu gde da šutira, ali je umesto toga čuvar mreže Slovačke sjajno odbranom omogućila Reki Bizik da donese izjednačenje.

15′ Lanc zasad briljira, preokret Srbije

Barbora Lanc igra odlično od početka meča, postigla je tri gola, ali su reprezentativke Srbije uspele da odličnom igrom u odbrani nekako stiglu i do prednosti zahvaljujući Kristine Liščević.

12′ Sjajna Oguntojeva

Četiri odbrane ima golman reprezentacije Slovačke, pa je ujedno i glavni razlog toga što Slovakinje imaju 5:5 nakon 12 minuta igre.

7′ Lavko i Kovačević za dva gola viška, Slovakinje uzvratile

Reprezentacija Srbiej je stigla do 4:2, ali su Bujnočova i Patrncijakova donele poravnanje, 4:4.

3′ Preokret Slovačke

Nije Srbija iskoristila svoja dva napada, sa druge strane Barbora Lanc je pogodila mrežu Srbije dva puta za 2:1.

1′ Srbija vodi

Odličan početak reprezentativki Srbije, koje su sa igračicom više preko Cvijićeve stigle do 1:0, a potom je moglo da bude i 2:0, ali Radojevićeva nije uspela da pogodi sa krila.

Dobro došli na prenos revanš meča kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji između Srbije i Slovačke!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare