FK Crvena zvezda, FK Rendžers
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Marakana neosvojiva tvrđava

Fudbalski klub Crvena zvezda ima neverovatan niz od 92 meča bez poraza na svom stadionu u Superligi Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Serija je počela još od 30. aprila 2017. godine kada je savladana Vojvodina rezultatom 2:0, a sve je počelo golom Gelora Kange na koga se nadovezao i Srđan Plavšić.

Svašta se dešavalo tokom pet godina, igrale su se utakmice sa publikom, ali i bez usled pandemije koronavirusa, ali je Marakana ostala neosvojiva tvrđava.

Rivali u domaćem prvenstvu već pet godina ne uspevaju da savladaju Zvezdu kada je domaćin, a retke su situacije kada su u mogućnosti i da odnesu bod sa stadiona „Rajko Mitić“.

U međuvremenu crveno-beli su osvojili četiri šampionske titule, na dobrom smo putu da dodaju i petu, a igrali su pet grupnih faza evropskih takmičenja uz tri „prezimljavanja“.

Do kraja sezone, Zvezda ima još dva prvenstvena meča na svom stadionu, protiv Radničkog (7. maj) i Voždovca (21. maj). U slučaju da se ta dva meča završe bez poraza, dolazi se do brojke od 94, i klub će biti samo tri koraka udaljen od toga da nadmaši sopstveni najduži niz koji iznosi 96 mečeva i koji je postavljen u periodu od 1998. do 2004. godine. Posle toga, Zvezda će pokušati obori i rekord Real Madrida koji iznosi 121 meč bez poraza.

Zvezda je na 92 meča ostvarila 84 pobede uz svega osam remija i gol razliku 253:36. Na čak 57 mečeva nije primila pogodak, a niko nije uspeo da postigne više od dva gola u prvenstvu na Marakani.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevali Stanojeviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare