Rud van Nistelroj i Benedikt Pliket tokom "bitke" za Hamburg Foto: EPA/MARCUS BRANDT

Velika većina Hamburga, onog koja je naklonjena HSV, zamrzela je 16. februara 2011. godine Benedikta Pliketa.

Nekadašnji golman Sankt Paulija, apsolutnog autsajdera u gradskom derbiju, uz strelca jedinog gola Džeralda Asamou, bio je junak senzacionalne pobede (1:0) nad komšijama, prve posle 26 godina. Odbranama je bacao u ekstazu svoje, a provokacijama „slao u udnicu” protivničke navijače.

Danas, svi oni zajedno, jedini s drugima, gledaju utakmice Bundeslige, dok ih Pliket uslužuje u jednom od svoja dva bara u Reperbanu, čuvenoj pešačkoj zoni nazvanoj “Najgrešnija milja” u kojoj je razvio još jedan biznis – seksi šopove.

“Kada sam zatvorio fudbalsku stranicu, otvorila se ova poslovna“ rekao je Plinket za fudbalski mesečnik “11 prijatelja”.

Dok su ostale kolege, razmišljajući kako dalje posle igranja, pikirale trenerske i fotelje TV komentatora, Pliket je povukao atipičan potez za sve, osim za njega, jer je rođen blizu svojih sadašnjih poslovnih objekata u koje je ulazio i ranije, kao gost.

“Mnogi koji me poznaju nisu bili iznenađeni ovim poduhvatom. Potražio sam tada nekoga sa iskustvom vođenja bara i shvatio da je (najbolji prijatelj) Kolja prava osoba za to, jer je radio kao menadžer jednog objekta na Majorci.”

Posao je razvijao pa je pre krize imao čak 23 zaposlenih u dva bara i tri seksi šopa. Većina je trenutno na prinudnom odmoru, jer su zbog strogih pravila o zabrani okupljanja, pojedini objekti van funcije.

Ali, Pliket nije prestao da se bori. Kao što je za jednim stolom spojio nespojivo, navijače Sankt Paulija i Hamburgera, tako su sada u rafovoma njegovih prodavnica, pored “igrački za odrasle” i prehrambeni, higijenski i proizvodi za domaćinstvo.

“Moje preduzetništvo je finansijski održivo. Srećniji sam nego u vreme kada sam bio fudbaler”, zaključio je Pliket.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar