Foto: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Uprava Fjorentine imaće pune ruke posla na leto nakon što je nekolicina velikana pokazala interesovanje za napadača Dušana Vlahovića i defanzivca Nikolu Milenkovića.

Srpski reprezentativci su među najboljim igračima „viole“ u tekućoj sezoni pa nije čudno što već počinje da se nagađa gde bi mogli da nastave karijeru.

Vlahović još uvek nije produžio ugovor sa klubom, a prema pisanju italijanskih medija za njega se interesuju Roma i Borusija Dortmund.

PROČITAJTE JOŠ

Rimljani će na leto najverovatnije ostati bez prvog napadača Edina Džeka, a sportski direktor kluba Tijago Pinto već je kontaktirao pravne zastupnike bivšeg napadača Partizana.

Roma je pokazala jasnu želju da dovede Vlahovića, ali će razgovori biti odloženi za leto do kada bi rimski klub trebao da ima jasniju sliku koliki će biti budžet za pojačanja.

Istovremeno, Korijere delo sport navodi da je Vlahović i na meti Borusije Dortmund koja već razmišlja o potencijalnim zamenama za Erlinga Holana.

Deluje da je pitanje vremena kada će norveška gol mašina napustiti Nemačku pa Borusija već sada kreće u pronalaženje potencijalnih zamena.

Osim za Vlahovića, Dortmund se interesuje i za golmana Fjorentine, Poljaka Bartomeja Dragovskog.

Vlahović je u tekućoj sezoni postigao devet golova u Seriji A i dodao jednu asistenciju na 22 odigrane utakmice.

Jedan je od samo tri igrača rođenih posle 2000. godine koji su uspeli da postignu više od osam golova u ligama petice, što je pošlo za rukom još samo Moizu Kinu i Erlingu Holanu.

Biran je za najboljeg igrača Fjorentine za decembar i januar i u ovom trenutku je, uz Nikolu Milenkovića, najtraženiji igrač kluba.

Što se Milenkovća tiče, stvar je nešto jasnija.

Njemu ugovor ističe 2022. godine i on će na leto gotovo sigurno napustiti Fjorentinu.

Za bivšeg štopera Partizana interesuje se Mančester junajted koji ima pozitivna iskustva iz prošlosti sa srpskim štoperima, a prema navodima italijanskih medija u trku bi mogao da se uključi i Liverpul.

Fjorentina će za Milenkovića tražiti između 30 i 35 miliona evra.

Srpski reprezentativac je u Firencu stigao 2017. godine, a do sada je odigrao 108 utakmica u ljubičastom dresu.

U tekućoj sezoni odigrao je 21 utakmicu u Seriji A i postigao dva gola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar