Foto: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

Srpski reprezentativac i član Fjorentine Dušan Vlahović će po svemu sudeći biti glavna zvezda narednog prelaznog roka.

Srpski napadač odbio je da potpiše novi ugovor sa italijanskim klubom, nakon čega se susreo sa gnevom navijača Viole.

PROČITAJTE JOŠ:

Na sve opaske Vlahović je odgovorio het-trikom protiv Specije pre dva kola, dok se u porazu od Juventusa nije upisao u strelce.

Dušan ove sezone ima osam pogodaka na 12 utakmica, što ga svrstava u red jednog od najefikasnijh napadača u „ligama petice“.

Kada je reč o igračima koji su mlađi od 23 godine, od srpskog napadača u najboljih pet liga na svetu bolji su samo Erling Holan i Kilijan Mbape.

Jedino njih dvojica od starta prošle sezone pa do sada imaju više ligaških golova od Srbina, a ove sezone Vlahović je efikasniji čak i od Mbapea.

Norvežanin je od starta prošle sezone upisao 34 ligaška nastupa na kojima je postigao čak 36 golova, dok je Mbape bio na terenu 43 puta i za to vreme je 33 puta pogađao mrežu rivala.

Vlahović je za Fjorentinu odigrao skoro sve mečeve, ukupno 49, a u strelce se upisao 29 puta.

Sportski novinar Muhamed Bat rekao je da bi Njukasl trebalo da pokuša da dovede srpskog reprezentativca, te da bi se on odlično uklopio u tim.

Podsetimo, Njukasl je nedavno dobio novog vlasnika, Muhameda bin Salmana, čije se bogatstvo procenjuje na oko 400 milijardi evra.

„Svrake“ su dobile i novog trenera u liku Edija Haua, a kako klub ne beleži dobre rezultate, očekuje se da bi već na zimu mogli da dovedu velika pojačanja, kako bi pre svega opstali u engleskoj eliti.

Vlahovićeva cena se procenjuje na oko 80 miliona evra.

BONUS VIDEO: Skandiranje navijača Zvezde treneru kome su razbili glavu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar