Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik Partizana, smatra da bi aktuelna vlast želela da ga vidi mrtvog. Za Nova.rs govorio je o svim detaljima koji su prethodili i onim koji su se desili na dan napada na stadionu Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Istakao je da žele njegovu smrt, a iskoristio je citat Zorana Đinđića, pokojnog premijera, da opiše dešavanja u državi.

„Ovaj režim teži mome ubistvu. To su sve Vučićeve falange. To su oni ljudi kojima je danas u ovakvoj državi dozvoljeno apsolutno sve. Pravna država ovo nije zabeležila u svojoj istoriji. Ja nikada neću odustati. Ovo su strašne stvari. I, zaista, neću da budem patetičan, ali parafraziraću Zorana Đinđića, ‘borba za pravnu državu i pravni hleb ostaje nasušna potreba’. To je jedino brašno koje nam treba“, kaže Vuletić za Nova.rs.

Dotakao se i situacije kada je Veljko Belivuk, uhapšeni vođa navijačke grupe „Principi“, bio u loži stadiona Partizana.

„Belivuk je samo jednom bio, to se dogodilo za vreme kovida, i to je bio derbi, ako se ne varam. To je bilo jer je donet protokol u kom sam učestvovao, da svi mogu da stanu samo u jednu ložu, a tada je bio i direktor policije ispred Veljka Belivuka. Belivuk je tu bio kao predstavnik kog su delegirali navijači. Svi koji imaju pravo u skupštini, to su bivši igrači, drugo društveni radnici, treći navijači. Kako ne mogu svi da stanu, mi smo se opredelili da damo mogućnost svima da pošalju nekoga. Navijači su imali mesta za jednog čoveka, i to je bio Belivuk. Podsećam, on tada nije bio ni osumnjičen, ni optužen za neko krivično delo. To je bio novembar 2020. godine.“

Bivši potpredsednik Partizana istakao je da ga već neko vreme napadaju, a da je sve kulminiralo i pravim fizičkim nasrtajem pred meč sa Santa Klarom.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je plod besomučne šestomesečne kampanje medijskog linča Aleksandra Vučića i cele izvršne vlasti na čelu sa premijerkom, nekim ministrima, nekim visokim funkcionerima SNS, a među kojima prednjači i apsolutno nedostojan funkcije predsednika države, Aleksandar Vučić, koji govori mesecima o jednom univerzitetskom profesoru kao o pedofilu i ljudožderu“.

Pojasnio je i da mu zabranjen ulazak na stadion.

„Ja sam podneo krivičnu prijavu protiv NN činioca, policija je ima, dalje je na tužilaštvu. Ono što je zanimljivo, nije prošlo ni 15 minuta otkako su priveli napadača, njegovi advokati su stigli. To je vrlo čudno. To znači da je već bilo pripremljeno. Meni je zabranjen ulazak na stadion Partizana. Tiketlajn me je obavestio da na moje ime ne može da se kupi karta. Bivšem potpredsedniku Partizana, i dalje aktuelnom članu skupštine Partizana, je zabranjeno da kupi karte za Partizan. Ja ću se obratiti Poverenici za zaštitu ravnopravnosti, da pitam po kom osnovu se to dešava“, poručio je Vuletić i dodao ko je zahtevao ovu odluku:

„To je konkretno tražio direktor Partizana Miloš Vazura. Više nije pitanje da li hoću ili neću da idem i dalje u Humsku, već je meni zabranjen ulazak na stadion Partizana.“

BONUS VIDEO Vuletić: Sprema mi se TV hapšenje, „pakuju“ mi pedofiliju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare