Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković saznao je ime rivala u prvom kolu US Opena. Biće to perspektivni mladić Holger Rune koji je prošao tri kola kvalifikacija.

PROČITAJTE JOŠ

Rune je u poslednjem kolku kvalifikacija pobedio Nemca Matsa Morainga sa 6:4, 4:6, 6:3 i tako obezbedio sebi prvi zvanični duel sa najboljim teniserom sveta.

Danac se nalazi u odličnoj seriji od 13 pobeda, osvojio je dva čelendžera (San Marino i Verona), doduše na šljaci.

Osvojio je 2019. godine juniorski Rolan Garos, a trenutno je 145. teniser planete.

Meč je na programu drugog dana turnira, 31. avgusta.

Podsetimo, ovaj vunderkind je odradio trening sa Đokovićem u Monte Karlu.

Od 1. marta je počeo da se takmiči na ATP, a već je upisao jedan veliki trijumf – problematičnog Benou Pera je savladao sa 6:3, 6:2 u Čileu i tako pokazao da ne samo da njegovo vreme dolazi, nego je već tu. Biografija čudesnog talenta bi uskoro mogla da dobije još sjajnija poglavlja, još uvek smo samo na predgovoru.

Rune je za Nova.rs objasnio kako je stupio u kontakt sa Đokovićem i kako ga je srpski teniser odmah oduševio.

„Bilo je to zaista sjajno iskustvo, kao što već mnogi znaju sada kontaktirao sam Novaka preko Instagrama i pitao da li bi želeo da trenira sa mnom. Bio je veoma pozitivan i odmah mi je rekao ‘Da, hajde da treniramo zajedno’. Imali smo dva dobra treninga od po dva sata i dao mi je mnogo saveta, on je stvarno dobar momak na terenu i van njega. On je na izuzetno visokom nivou i ovo je bila savršena priprema za moj sledeći turnir“, počeo je sa neskrivenim zadovoljstvom Rune za Nova.rs.

Foto: Instagram Screenshot holgerrune

Novak je poslednjih godina često bio mentor mlađim igračima, a i Rune nosi sjajne uspomene.

„Dao mi je mnogo saveta vezanih za psihu, ali i onih striktno teniskih. Na prvom treningu smo on i ja bili sami, bez naših trenera, pa mi je pomogao. Rekao mi je neke fore oko servisa i forhenda. Bilo je veoma dobro i bilo je to veoma zabavno iskustvo.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare