Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

Iako je Zvezda dobila novog trenera, ali se o tome pričalo i daleko van granica Srbije.

Vladimir Ivić, trener Krasnodara, govorio je za ruske medije o sopstvenom učinku na klupi ovog kluba. Trenutno njegovi izabranici imaju dva boda više od Zenita, ali je razgovor ubrzo skrenuo i na drugu stranu.

PROČITAJTE JOŠ

Pričao je i Partizanu, Crvenoj zvezdi i, verovali ili ne, Novaku Đokoviću.

Pojasnio je najpre koji meč protiv Zvezde posebno pamti.

„Svaka ovakva utakmica je luda. Sećam se da smo igrali u gostima, a meč je prekinut u trećem minutu jer su navijači oba tima upali na teren i započeli tuču. Odmah smo otrčali na podtribinu da to ne bismo imali problema. Ne zaboravite ovo – veoma je opasno! Partizan je deo mene od moje šeste godine“, rekao je Ivić.

Da li će nekada postati trener Zvezde? Na to je imao jasan odgovor.

„Šansa za to je nula. To u Srbiji nije moguće. Počnimo sa činjenicom da me oni sami nikada neće kontaktirati. Oni znaju da ću odbiti, čak i ako mi daju sve što želim. U Srbiji je o tome zabranjeno i razmišljati, a ne raditi. Ali poštujem Crvenu zvezdu – moj brat je igrao za njih“, rekao je Ivić.

Nakon toga je govorio i o Đokoviću i onom što radi u svetu tenisa.

„Sigurno je da je Novak najveći, tu nema nikakve dileme. Pre dve godine postao je najveći. Ono što Novak nastavlja da radi sa 36 godina je nezamislivo. I da je Britanac, Amerikanac, Španac, ipak bih rekao da je najveći. Ovo je najbolji sportista u poslednjih 10 godina u svim sportovima. To što je iz Srbije je ponos za nas. Tenis je sport za bogate ljude. A to što je došao momak iz male zemlje i pobedio sve je super. Javnost je uvek bila protiv Đokovića, sve je bilo protiv njega, ali on ima neverovatnu mentalnu snagu. Njegov sam veliki obožavalac, kao i skoro svi Srbi. Đoković tera Srbiju da se budi u četiri ujutru za svoje mečeve – a ja se budim zajedno sa svima ostalima. Jednom sam uspeo da komuniciram s njim na jednom grčkom ostrvu. Novak je veoma skroman i prijatan, uvek je osetljiv na navijače i čini mnogo za Srbe, za decu. Ima ogromno srce“, rekao je Ivić.

BONUS VIDEO Mauro Ikardi dobio udarac u glavu protiv Fenerbahčea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar