Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtu rundu FA Kupa nakon što su u Birmingemu pobedili Aston Vilu rezultatom 4:1.

PROČITAJTE JOŠ

Aston Vila je meč ušla sa znatno podmlađenim sastavom jer je većina prvotimaca zaražena koronavirusom, a prema rečima izvršnog direktora Kristijana Parsloua, pojedine igrače na stadion su morali da dovezu roditelji.

Vila je meč počela sa pet fudbalera mlađih od 18 godina, koji se nisu ni rodili kada je fudbaler Liverpula Džejms Milner debitovao u FA kupu pre 18 godina.

Liverpul je poveo posle tri minuta igre preko Sadija Manea, ali je posle nekoliko propuštenih prilika tim Jirgena Klopa kažnjen u 41. minutu.

Kalum Rou poslao je loptu u prostor, štoper Liverpula Ris Vilijams je očajno reagovao, a sedamnaestogodišnji Lui Beri izbio je sam ispred Kelehera i doneo izjednačenje.

Liverpul je u nastavku meča ipak opravdao ulogu favorita, pa je sa tri gola razmaku od pet minuta otklonio bilo kakvu mogućnost iznenađenja.

Đini Vajnaldum je povisio na 2:1 u 60. minutu posle dodavanja Minamina, Mane je nakon centaršuta Šaćirija postigao drugi gol glavom za vođstvo od 3:1, a konačan rezultat postavio je Mohamed Salah u 65. minutu.

FA kup nastavlja se devetog, desetog i jedanaestog januara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar