Viktor Osimen, Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Viktor Osimen, napadač Napolija, postao je nova zvezda Serije A kada je golovima odveo klub sa juga Italije do vrha tabele. Ipak, on je mnogo više od običnog napadača, a podsetio se i teškog odrastanja.

PROČITAJTE JOŠ

Postigao je sedam golova na osam mečeva u dresu Napolija i tako potvrdio da je pravi potez Napolitanaca koji su za njega platili Lilu 70 miliona evra.

Sa 22 godine je sakupio 10 nastupa u dresu Nigerije i postigao je šest golova. Njegova vrednost ne prestaje da raste, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da tim sa juga Italije uskoro od njega inkasira više od 100 miliona evra.

Da je pred njim blistava karijera bilo je jasno još 2017. godine kada je osvojio Svetsko prvenstvo sa kadetima Nigerije, a na tom šampionatu je bio i najbolji strelac.

Ipak, da bi došao do toga morao je da prođe kroz teško odrastanje, a i sam će neke momente nazvati mukama.

„Sve je počelo kao san, dečački san iz sirotinjske četvrti. Želeo sam da postanem profesionalni fudbaler, bio sam inspiriran legendama kao što su Didijer Drogba, Odion Igalo, Džon Obi Mikel i mnogi drugi. Osećam kao da sam ispunio tu svoju želju, a to je jedno od najvećih ostvarenja u mom životu“, nema nikakvu dilemu Osimen.

„Dok sam odrastao, čistio sam žljebove za 20 naira (oko 470 dinara) za vlasnika stana u kojem smo živeli, a čistio sam i kod komšije. Donosio sam i vodu za, mislim, 80 naira. Pronalazio sam zadovoljstvo u tome jer sam smatrao da naporno radim za taj novac, to mi je bilo važno. Bio sam svestan kako da trošim i pomažem porodici. Moja su braća prodavala novine, a moja sestra pomorandže. Ja sam bio na prometnoj ulici, jurio za automobilima i ljudima davao vodu za novac. Osećam da su mi te muke pomogle u životu, da su od mene napravile čoveka kakav sam danas“, istakao je Nigerijac.

U Evropu je stigao 2017. godine kada su ga primetili skauti Volfsburga, a onda je nosio dres Šarlroa, pa Lila (19 golova na 38 mečeva), pre nego što je stigao u Napoli.

BONUS VIDEO Ovacije za Kalinića i atmosfera pred Zvezda – Žalgiris

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar