Foto: TANJUG/AP Photo/Rui Vieira

Mohamed bin Slaman, prebogati saudijski princ je izazvao zemljotres kupovinom Njukasla, a s obzirom na količinu novca kojom raspolaže, imaće mogućnost da od kluba napravi silu kakva nije viđena.

PROČITAJTE JOŠ

Takav razvoj situacije se nije svideo ni Jirgenu Klopu, menadžeru Liverpula.

„Čekao sam zvanično saopštenje Premijer lige ili nekog iz vrha. Bilo koga, jer postoje opravdane bojazni u vezi ljudskih prava u toj zemlji. To je jasno, to je situacija. Šta će ovo značiti za fudbal? Imamo novu supersilu u Njukaslu“, istakao je Klop.

On kaže da mu se nimalo ne sviđa situacija sa Njukaslom i da mu nije jasno kako je kupovina bila moguća uzevši u obzir situaciju sa ljudskim pravima.

„Ipak, kako je došlo do toga da kupe klub i to im se dozvoli, to je pitanje za druge ljude. Ako pričamo samo o fudbalu, dugoročno, oni će svakako biti supersila. To je treći klub na svetu iza kog stoji država i koji pripada najbogatijoj porodici na svetu“, kaže Klop.

Predviđa da će Njukasl biti dominantan decenijama.

„Mogućnosti koje im se otvaraju su neslućene. Ceo svet je bio uznemiren zbog pokušaja stvaranja Superlige. Ovo sada je praktično kao Superlige Evrope, ali samo za jedan klub. Njukasl će imati dominantnu ulogu u svetu fudbala u narednih 20 do 30 godina“, zaključio je menadžer Liverpula.

BONUS VIDEO Gol Vlahovića, Srbija – Azerbejdžan 2:1

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare