Ima li nade za srpski fudbal?

Rade Bogdanović, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i čuveni fudbaler Željezničara i Atletiko Madrida, i Mirko Poledica, predsednik sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, govorili su o Nemanji Vidiću kao sve izglednijem kandidatu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

Njih dvojica su tokom gostovanja u emisiji „Među nama“ izneli svoj stav povodom Vidićevog mogućeg angažmana u FSS.

Ipak, pre početka tog dela emisije, osvrnuli su se na tužnu vest o smrti čuvenog Miroslava Ćire Blaževića:

„Na Balkanu se neće roditi harizmatičniji trener. Ja sam ga upoznao 1977. godine, jedan sjajan, sjajan pedagog, pun osmeha, dobrote… Žao mi je, ali ipak, 88 godina…“, rekao je Bogdanović.

„Velikan jugoslovenskog fudbala, svima nama iz bivše Jugoslavije podjednako je pripadao“, rekao je Poledica o Blaževiću.

Upitan za Vidićevu kandidaturu, Poledica je rekao:

„Nemanja je jedan skroman momak. Nikada sebe nije isticao u prvi plan. Njegovim dolaskom država bi imala veliki benefit“, rekao je Poledica koji je podsetio da bi Vidić verovatno veoma brzo postao i funkcioner FIFA, što bi moglo da donese dosta novca.

„Mislim da je vreme da dobijemo čoveka kog narod voli“, dodao je Poledica.

Upitan za potencijalne neprijatelje Vidića, Bogdanović je rekao:

„On ih ima. Imaće ih i sutra. Imaće ih mnogo. Mislim da, ako vlast odluči da mu da podršku, kao što nisu u novembru, da će uspeti da se izbori. On ima preduslove da bude predsednik, ali u sportu se mnogo pita i politika. Da li će se snaći, tu mu neće pomoći skakanje sa Drogbom.“

Kompletnu emisiju možete da pogledate na početku teksta.

BONUS VIDEO VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar