Foto: EPA/LINDSEY PARNABY

U prepisku Nemanje Vidića, legende srpskog fudbala, i Slaviše Kokeze, predsednika Fudbalskog saveza, svakim danom se uključuje sve već broj sportskih radnika, ali i političara i njihovih stranaka, pa je najnovija reakcija stigla od Dragoljuba Vidačića iz Resornog odbora za sport Stranke slobode i pravde.

PROČITAJTE JOŠ

„Niko od više stotina klinaca koji će u Srbiji danas otići na trening ne sanja da postane Slaviša Kokeza, a ogroman broj njih pre nego što zaspi zamišlja kako je biti Nemanja Vidić – kapiten Srbije i Mančester Junajteda.

Svi oni kada pročitaju kako jedan Slaviša Kokeza vređa i omalovažava Nemanju Vidića razmišljaju samo o tome kako da što pre napuste Srbiju u kojoj je članska karta režimske stranke uslov za posao i dozvola da blatite sportiste, glumce, profesore, akademike, samo ako se usude da kažu svoje mišljenje o Srbiji koju godišnje napusti više od 60.000 ljudi. Mladi odlaze, a Kokeza i njegova ekipa se bogati i bahati. To je rezultat devetogodišnje vladavine Vučića i okupacije svih institucija, pa i sporta od strane njegovih piona.

Vidiću od Kokezinih napada ne treba odbrana, ne može njemu Kokeza ništa, ali srpskom sportu je neophodno da se odupre raznoraznim Kokezama koji sistematski uništavaju klubove u Srbiji. Ne mogu se gurati pod tepih reprezentativni neuspesi, smenjivati selektori, ne može se više ćutati na opomene UEFA zbog nameštanja utakmica, klađenja…

Obaveza sportista posebno onih najuspešnijih je da sačuvaju čast srpskog sporta.

Nemanja Vidić i tu utakmicu igra kao što je igrao svaku drugu – beskompromisno. Hvala mu za to!“, napisao je Vidačić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram