EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Fudbaleri Švajcarske očajni su napustili stadion "Dubočica" u Leskovcu, nakon što su poraženi od domaće Srbije sa 2:0 u Ligi nacija.

„Orlovi“ su tako stigli do četiri boda u grupnoj fazi A divizije, dok je Švajcarska upisala i treći poraz i nikako joj se ne piše dobro.

Posle meča u Leskovcu mnogo se pričalo o lošem terenu, na relativno novom stadionu, u koji je uloženo mnogo novca.

„Bio je ovo jedan od najgorih terena na kojima sam igrao, ali to ne sme da bude opravdanje“, rekao je Manuel Akandži, ponajbolji fudbaler Švajcarske posle meča.

PROČITAJTE JOŠ:

I selektor Murat Jakin je istakao da je teren bio loš, a na konferenciji je i Dragan Stojković dobio pitanje o ovoj temi.

„I ja sam se žalio. Podloga nije bila u savršenom stanju, to je istina. Ali, znate, kada dve ekipe izađu na teren isti su uslovi za sve“, odgovorio je Piksi.

Istina je da je teren u Leskovcu zaista bio sramotan za ovaj nivo fudbala, ali Švajcarci su zaboravili da su oni imali sličan propust pre malo više od mesec dana, kada su u Ženevi igrali sa Španijom.

Dan pre tog meča na društvenim mrežama pojavila se slika terena iz Ženeve, koji je takođe bio u lošem stanju.

„Izgleda kao da teren ima neku bolest, kao da je veoma oštećen zbog toga. Rečeno nam je da je sada mnogo bolje nego što je bilo pre nedelju dana. Nemamo pojma kako će biti, ali moraćemo da se prilagodimo“, rekao je pred taj meč Luis de la Fuente.

Španija je i po lošem terenu savladala Švajcarsku sa 1:4.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare