Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Gledali smo više nereda nego fudbala u ovom dvomeču

Fudbaleri splitskog Hajduka prošli su u finalnu rundu kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su u dvomeču bili bolji od Vitorije Gimaraeš ukupnim rezultatom 3:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Hajduk je u prvom meču slavio sa 3:1, ali su njegovi „vatreni“ navijači napravili problem zbog kog bi klub mogao da bude kažnjen od strane UEFA.

Prvi razlog za kaznu su povici „Cigani, cigani“ – to uvredljivo skandiranje UEFA tretira kao najteći oblik rasizma. Osim toga, prolazi između sektora na tribinama nisu bili prohodni, što takođe nije bilo u skladu sa pravilima.

Od rezultata istrage zavisiće i kazna, a ona može biti novčana ili u vidu zatvaranja tribina na nekoj od sledećih utakmmica.

Ukoliko zatvaranje tribine bude element kazne, to će se odnositi već na revanš-susret sa Viljarealom na Poljudu 25. avgusta.

Međutim, nakon prvog duela u Splitu moglo se naslutiti da će do nereda doći i u Portugalu, što i jeste bio slučaj.

Najpre su navijači Hajduka zajedno sa pristalicama Benfike izazvali nerede u gradu, a palili su i baklje, od kojih su ljudi bežali u strahu.

Nemile scene dogodile su se i na utakmmici, pošto su navijači Gimaraeša gađali stolicama igrače Hajduka. Ipak, nije bilo povređenih, pa su u hrvatskom timu mogli da proslave prolaz dalje.

Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

BONUS VIDEO Navijači Zvezde u Jermeniji, natpis „Kosovo je Srbija“ na tribinama

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar