Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić; Foto: Tanjug/AP Photo/Mosa'ab Elshamy)

Nestvaran niz stručnjaka iz Bosne i Hercegovine.

Fudbalski savez Maroka je otpustio Vahida Halilhodžića nešto više od tri meseca pred početak Svetskog prvenstva u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ

Halilhodžić je odveo Maroko Mundijal nakon niza bez poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

U saopštenju objavljenom u četvrtak, 11. avgusta navode se razlike i različite vizije između fudbalskog saveza i Halilhodžića koje su dovele do prekida saradnje.

Ovaj 69-godišnjak je imenovan za selektora reprezentacije Maroka u avgustu 2019. kao zamena za Ervea Renara nakon razočaravajućeg rezultata na Afrički kup nacija u Egiptu.

Ovo je bio treći put da Halilhodžić ostaje bez posla uoči Mindijala. Stručnjak iz Bosne i Hercegovine treći put dobija otkaz nakon što je reprezentaciju odveo na Mundijal. Iskusnom strategu ovakva situacija dogodila se kada je predvodio Nigeriju i Japan, dok je na najvećoj smotri svetskog fudbala učestvovao samo kao selektor Alžira.

Halilhodžićev odnos sa Fudbalskim savezom eskalirao je do te mere da su navijači pripremali bojkot njihove reprezentacije na društvenim mrežama kako bi oterali Halhodžića.

Sve je počelo lošim rezučtatom i ispadanjem u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija 2021. u Kamerunu u Egiptu.

Sada već bivši selektori nije održao konferenciju za novinare pre utakmice kvalifikacija za Afrički kup nacija 2023. protiv Južne Afrike u junu, već je pričao samo za medije saveza.

Očkeju se da trener Vidad AC Valid Regragui ima velike šanse da bude imenovan za sledećeg selektora.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar