EPA-EFE/TONI ALBIR

Od sutra mu se život drastično menja

Legendarni španski štoper Đerar Pike u subotu uveče se oprostio od profesionalnog fudbala, pošto je odigrao poslednji meč za Barselonu.

Pike je za oproštaj odabrao meč Barselone i Almerije u 13. kolu španskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ:

Barselona je upisala tri boda na tom duelu sa 2:0, a Pike je bio na terenu sve do 83. minutu kada ga je zamenio Andreas Kristensen.

Pike je zaplakao pri izlasku iz igre, svi igrači su mu pritrčali u zagrljaj, a emotivno se pozdravio i sa trenerima i rezervistima.

Iskusni Španac je u katalonsku ekipu došao iz Mančester Junajteda. Sezonu 2006/07 je proveo na pozajmici u Saragosi, od 2008. godine nije napuštao klub sa „Kamp Noua“.

Pike je sa Barselonom osvojio po tri trofeja Lige šampiona, Superkup Evrope kao i klupsko prvenstvo sveta, osim titula prvaka Španije, sedam puta pobednik Kupa kralja i šest puta osvajač Superkupa Španije.

Iz te generacije Barselone je uz Lea Mesija, Danija Alvesa i Andresa Inijestu postao četvrti najtrofejniji fudbaler u istoriji.

Sa reprezentacijom Španije osvojio je Svetsko prvenstvo 2010. godine, kao i šampionat Evrope 2012.

Od individualnih nagrada, pre 12 godina proglašen je za najboljeg defanzivca Primere, a više puta je bio i deo najboljeg tima u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO Erupcija nakon gola Mitrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar