Foto: EPA-EFE/ALEXANDER HASSENSTEIN

Timo Verder, prvi strelac u ovoj sezoni Bundeslige sve je bliži odlasku iz redova ekipe Lajpciga i to najverovatnije u redove ekipe Liverpula.

Verner je u ponedeljak uveče na gostovanju Kelnu postigao pogodak u pobedi „bikova“ od 4:2, bio je to njegov 25. prvenstveni gol u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:

Veruje se da najveće šanse da ga angažuje ima Liverpul, mada su se pominjali i još neki klubovi, pre svih Mančester junajted.

Britanski mediji prenose da je činjenica da je Vernerov sunarodnik Jirgen Klop na kormilu Liverpula ipak faktor koji bi mogao da prevagne, pošto su njih dvojica navodno tokom proteklih nedelja imali razgovor putem video konferencije.

Sada je i mladi trener Lajpcija Julijan Nagelsman priznao da više nema načina kako da ubedi Vernera da ostane, iako ima ugovor na još gri godine.

Ipak, činjenica da ima otkupnu klauzulu od 60 miliona evra, koja ističe 15. juna, nije bez značaja i veruje se da će Liverpul uspeti da je aktivira.

„Ne postoji bilo šta što možemo više da uradimo. On zna šta ima u Lajpcigu i šta mu ja nudim. To mu i pokazujem, dobio je mnogo prilika da se razvije. Ne znam da li će mu biti od pomoći ako mu to ponavljam svakog dana“, rekao je Nagelsman.

Trener Lajpciga je napomenuo da je odluka isključivo na Verneru.

„Igrač mora da oseća da može da napreduje. Ako to ne oseća, ne bi bilo dobro da mu stalno napominjem da treba da ostane ovde. Povrh svega, u pitanju je njegov život, njegova karijera, on odlučuje. Timi nemam šta novo da kažem“, zaključio je Nagelsman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar