Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Ralf Hazenhitl će i u naredne četiri godine biti menadžer ekipe Sautemptona, a vest je zvanično i potvrdila uprava kluba sa "Sent Merija".

Dogovor dve strane postignut je još pre nekoliko nedelja, ali je uprava kluba odlučila da odloži objavu vesti kako bi se koncentrisali na borbu sa pandemijom koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Veruje se da je sada bio pravi čas da izađu sa tim javnost pošto se za dve nedelje nastavlja takmičenje u sezoni Premijer lige.

Hazenhitl je svojim idejama na prečac osvojio sve u Sautemptonu, naročito time što je stavio akcenat na razvoj omladinske škole, koja slovi za jednu od najjačih u Engleskoj.

Tokom pauze je napravio program rada za ceo klub, koji sadrži video i tekstualne poruke koji pomaže igračima da bolje shvate njegovu filozofiju igre.

Austrijanac neguje igru visikog presinga i snažnog ritma i taj stil igre sprovodi se u svim kategorijama kluba sa „Sent Merija“.

„Sve ovo je veliki projekat, ali imalai smo i vremena da ga sprovedemo. Još nije završen, radimo na tome, deluje kao da je priča bez kraja. Video sistem koji koristimo može da nam pomogne razvoju mladih igrača, onih koji su došli kaoa i onih koji su deo prvog tima. To nam daje jasan identitet i to je naš krajnji cilj“, poručio je Hazenhitl.

Sautempton je trenutno na 14. mestu sa sedam bodova više od zone ispadanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar