Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović kaže da pripreme na Zlatiboru teku dobro i da je zadovoljan odnosom igrača.

Čukarički je među prvima u Srbiji počeo pripreme, koje su posle uvodne faze u Beogradu nastavljene na srpskoj planinskoj lepotici, Zlatiboru.

Trener Aleksandar Veselinović je analizirao prvu nedelju rada na visinskim pripremama, uz naglasak da su ovo bile „treće pripreme ekipe za šest meseci“, zbog dobro poznate situacije oko virusa COVID-19.

PROČITAJTE JOŠ

„Imam nekoliko utisaka koje moram da sažmem. Pre svega, prezadovoljan sam odnosom momaka, njihovom radnom etikom i načinom rada. Druga stvar, prezadovoljan sam uslovima koje imamo ovde na Zlatiboru, pre svega smeštajem, ishranom i terenima. Mislim da smo u većini uspeli da ostvarimo ono što je planirano. Ovde smo malo improvizovali, s obzirom da smo bili hendikepirani činjenicom da u prethodne dve nedelje nismo odigrali ni jednu utakmicu zbog mera državnih organa, odloženi su bili mečevi protiv IMT-a i Zvezdare. Negde se oseća nedostatak tih mečeva. Malo smo potom promenili plan, iako to prvobitno nije bilo u planu igrali smo sa Slogom iz Kraljeva, a potom i dve utakmice u istom danu“, kazao je Veselinović, koji je potom dodao:

„Praktikujem da u pripremnom periodu podelimo minutažu i da svim momcima damo jednaku šansu. To je tako pošteno, da bi svi tako lakše ulazili u formu. U nekim momentima sam čak i iznenađen kvalitetom igre, iako to nisam očekivao. Protekle nedelje smo imali obim rada od 40 kilometara, što je iznad optimalnog rada. Kad sažmemo sve, moramo da budemo prezadovoljni trčanjem i onim što su momci pokazivali na terenu. Ono što baca malu senku je povreda mladog Vidosavljevića u poslednjem minutu prvog poluvremena utakmice sa Krupom, kao i povreda kolena Rubežića. Zaista ne volim te povrede, doživljavam ih teško. Nadam se da će obojica da se brzo oporave. Na nama je da sad nastavimo, slobodno mogu tako da kažem, narednu etapu rada“

Na pripreme na Zlatibor Čukarički je krenuo sa velikim brojem igrača, konkretno njih 28, plus tri golmana. U međuvremenu, zbog povrede se u Beograd vratio Slobodan Rubežić.

„Potrebna nam je odlična organizacija da bismo napravili dobre treninge sa tim brojem prvotimaca. Protiv Sloge smo morali da podelimo dve ekipe po 45 minuta, na žalost nije bilo prostora za više. Opet, apostrofiram, zbog toga je problem što nismo u Beogradu odigrali dve planirane utakmice. Zato smo imali dve utakmice u istom danu. Imamo i tri omladinca među nama, to su Ergelaš, Lukić i Drezgić, oni su tu više da osete momenat, ali neko može i da se nametne, da uđe u ozbiljniju konkurenciju“

Pojasnio je potom Veselinović i izbor igrača za prva tri meča tokom priprema na Zlatiboru, protiv Sloge iz Kraljeva, Radničkog iz Kragujevca i Krupe.

„Protiv Radničkog sam veću minutažu dao momcima koji su prošle sezone bili na pozajmicama, neki su bili povređeni, neki u lošijoj formi, neki su opet bili bolesni. Želja mi je bila da svi oni imaju minutažu. U drugoj utakmici su igrali uglavnom momci koji su izneli teret prošle sezone, sa njima sam želeo da uparim Nemanju Tošića, da oseti atmosferu i način igre, kao i malog Rakonjca, koji se ozbiljno nameće, negde je i projekat i perspektiva kluba“, kazao je Veselinović, koji se potom osvrnuo na najveće pojačanje u ovom prelaznom roku:

„U drugom poluvremenu smo pustili i Danila Pantića u igru, plan je bio da to bude njegovih prvih 30 minuta posle osam meseci pauze. Zaista, kad je on u pitanju, moram da naglasim da sam veoma zadovoljan i sretan što ga imam u timu, i kao momka koji izvanredno i motivisano radi, i kao igrača koji može mnogo da nam donese. Ipak, u ovom momentu situacija zahteva da zbog prevelike pauze mi budemo pažljivi prema njemu, da doziramo način rada i postepeno ga uvodimo. Rekao bih, da mi njemu pomognemo, jer će posle on pomoći nama, ekipi i klubu“

Činjenica je da šef Veselinović ima na raspolaganju veliki broj igrača, te da će do početka sezone taj broj morati da se smanji.

„Već 14 meseci sam u Čukaričkom, igrači poznaju mene i moj način rada, ja njih… Postoji jedna grupa igrača koja zaista odskače i koja je iznela teret, ne samo u prethodnom prvenstvu, nego nekoliko godina unazad u ovom klubu. Imamo još dve utakmice, protiv Borca i Mladosti. Opet ćemo dati šansu velikom broju igrača. Potom ćemo ući u poslednju nedelju finalizacije rada, ako sve bude po prvobitnom planu da Super liga počne 1. avgusta. Najvažnije je da budemo zdravi, a situacija će se sama iskristalisati. Imam neku sliku, međutim za nas je veoma važno da će od sledeće sezone u protokolu biti 22 igrača. Svaki trener imaće mogućnost da za vreme utakmice vrši pet izmena. Apsolutno moramo da napravimo grupu od 15, 16, 17 igrača na koje u svakom momentu možemo da računamo, uz mlade igrače iz Omladinske škole kojima možemo da damo šansu. Prošla sezona je pokazala koji su to igrači koji iznose teret i bez kojih se teško zamisliti ekipa“

Za kraj, Čukarički neće imati nikakvih problema da se prilagodi novom pravilu, po kojem će od naredne sezone u startnih 11 morati da budu najmanje dva „bonus igrača“.

„Uvek sam govorio da smo mi razvojna liga. Lično volim mlade igrače, naravno volim i starije, da me pogrešno ne razumete. Ali, moramo da forsiramo mlade. Nisam pristalica uslova da se diktira koliko njih mora da igra, ali negde kao trener podržavam tu odluku. Mislim da je to dobro za srpski fudbal, da će ta odluka iznedriti više igrača za prodaju, čak i za naše najbolje klubove. Pitanje je kolika će biti platežna moć naših najboljih klubova da mogu da posegnu za pojačanjima iz inostranstva. Ako mladi ovde budu sticali iskustvo i budu igrali, doći će pred ogledalo. Što se tiče Čukaričkog, nemamo nikakav problem što se toga tiče. I proletos smo počinjali mečeve sa sedam-osam igrača koji su bili u toj grupi. Sada je to grupa momaka koji su 1999. i 2000. godište. Nama ta odluka ide u prilog, samo nas usmerava da nastavimo putem kojim je Čukarički već išao“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar