Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Bivši trener Arsenala Arsen Venger ocenio je da pojedini klubovi žele da osnuju Evropsku Superligu pošto ne mogu finansijski da se takmiče sa rivalima iz Premijer lige.

Mančester junajted i Liverpul su u pregovorima o osnivanju novog takmičenja vrednog šest milijardi dolara, u kome bi učestvovalo do 18 klubova iz pet najjačih evropskih liga.

PROČITAJTE JOŠ

Osnivači žele da takmičenje počne 2022. godine, a Đozep Marija Bartomeu, koji je u utorak podneo ostavku na mesto predsednika Barselone, nedavno je rekao da je njegov klub već prihvatio da učestvuje.

Venger, koji je šef programa globalnog razvoja fudbala Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) rekao je da su ti planovi usmereni na uništavanje „superiornosti“ Premijer lige.

„Premijer liga ima superiornost, ostale lige pokušavaju da unište prednost koju ima. Za njih je najbolja stvar da osnuju Evropsku ligu, koja bi u osnovi uništila Premijer ligu. Ako se dogovore sa velikim engleskim klubovima, to će se dogoditi“, rekao je Venger, preneo je „Skaj“.

Najbolji evropski klubovi bi češće igrali u Superligi, ali je Venger rekao da bi najveći dobitnici bili vlasnici klubova.

„U periodu smo vlasnika koji su investitori. Njihov prvi cilj je da zarade više novca. Evropska Superliga je možda jedan način da zaradite više novca“, naveo je Venger.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar