Foto: EPA-EFE/Angel Diaz

Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA, oglasio se prvi put o Evropskoj Premijer ligi koju planiraju da naprave vodeći klubovi Starog kontinenta.

Čeferin je za Rojters pričao dan posle ostavke predsednik FK Barselona Đozepa Bartomeua, koji je dao glas za pokretanje pomenutog takmičenja.

Evropsku Premijer ligu činilo bi 18 najjačih evropskh klubova i to takmičenje bi bilo po uzoru na NBA ili košarkašku Evroligu. Ono bi u potpunosti potisnulo i zamenilo Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Odlazeći predsednik katalonskog diva Bartomeu je prilikom poslednjeg obraćanja javnosti rekao da bi Superliga bila pun pogodak.

Ipak, UEFA i Čeferin će se svim silama boriti protiv takvog scenarija.

„Najpre, moramo sve da uradimo da se ta liga nikada ne desi. Nisam siguran da li klubovi to žele, ili samo guraju celu tu priču s pretnjama. Ako je to u pitanju, uspeli su u tome“, izjavio je Čeferin.

Jasno je da bi liga najjačih i bogatih dovela do drastičnog pada kvaliteta fudbala širom Starog kontinenta, a da bi najveći udarac pretrpeli osrednji klubovi i savezi.

„Te izmene ne idu na ruku malim i srednjim savezima. Proces nije dobar. Klubovi ne znaju ništa o tome i to treba da se menja u budućnosti“, istakao je prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar