Foto: Srdjan Stevanovic / Starsport

U sredu od 20.00 večiti rivali će se sastati po 200. put, u najvažnijoj utakmici sezone.

Poslednjih godina dueli Crvene zvezde i Partizana u Kupu Srbije su utakmice najvećeg takmičarskog naboja pošto, za razliku od prvenstvenih mečeva, direktno utiče o osvajaču trofeja.

PROČITAJTE JOŠ

Od 2017. godine i iznenađujuće duple krune koja je otišla u Humsku ulicu, klub iz Ljutice Bogdana je neprikosnoven u Superligi Srbije, ali ni u jednom potonjem slučaju nije uspeo da ponovi rezultat tima koji je do dva pehara vodio trener Marko Nikolić.

Zvezda praktično da nema pravog protivnika u domaćem takmičenju, sa lakoćom dobija utakmice, a jedini pravi izazovi su ostali dueli sa Partizanom, koji su prava prilika šampionskom timu da izmeri svoj stvarni kvalitet.

Za razliku od prethodnih nekoliko godina, večiti rivali će se ove susresti u polufinalu najmasovnijeg takmičenja u Srbiji, što još više podiže ulog.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Izgubiti u finalu nije toliki problem, ali uopšte ne stići do njega, e, to je već stvar koja može da unese zabrinutost u redove jednog ili drugog kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda juri duplu krunu, Partizan peti uzastopni trofej u Kupu i novu utešnu nagradu posle neuspešne sezone u Superligi Srbije.

„U derbiju će moći da se napravi pet izmena pa pobednika mogu da odluče i igrači s klupe. I to ne važi samo za ovu utakmicu. Setite se samo da su prethodne mečeve u našu korist rešili upravo rezervisti“, ukazao je trener Partizana Savo Milošević.

Na drugoj strani ponovo će biti njegov veliki prijatelj i nekadašnji saigrač Dejan Stanković, koji je debitovao u večitim derbijima kao trener ranije ove godine.

„Izvešću na teren momke koji su 100% spremni da igraju derbi. Nema prvih 11, već tim, i onaj ko ne bude išao na klupu, i bude išao, mora uvek da bude spreman. Svako mi treba. Ja sam realan, biti efikasan protiv Partizana, to ne znam ko bi rekao – biće tako. To može da se priželjkuje… Cilj je jedan, a to je finale. Kako ćemo proći? Lepršavo, naš cilj je da prođemo, spremni smo za svaki scenario. Derbi nosi svoje tajne i čari“, istakao je Stanković.

Utakmica počinje od 20.00, a na Nova.rs ćete moći da pratite direktan tekstualni prenos, uz izveštaje naših reportera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar