Foto: EPA/KOEN VAN WEEL

Robin van Persi, bivši napadač Arsenala i Mančester junajteda, izneo je nekoliko zanimljivih detalja iz karijere, a sve to u novoj biografiji holandskog trenera Luja van Gala.

Van Persi je imao prilike da sa iskusnim stručnjakom sarađuje kako u dresu Junajteda, tako i reprezentacije Holandije.

Na Mundijalu 2014. u Brazilu na utakmici sa Kostarikom, posle 0:0 u regularnom vremenu, Van Persija su počeli da hvataju grčevi sredinom prvog produžetka i Van Val je signalizirao da će ga zameniti. Međutim, Robin je odbio da bude zamenjen i time izazvao gnev selektora.

#related-news_0

„Kad su se produžeci završili, okupili smo se na centru i on me je iznenada ošamario! Bang! I onda me je pomazio po glavi i rekao mi, ‘da više nisi to uradio. A sad, zaboravi sve ovo i potrudi se da pogodiš sa penala“,  opisuje Robin šta se događalo u tim dramatičnim momentima.

Van Persi je pogodio, „narandžasti“ su pobedili sa 4:3 i plasirali se u polufinale.

U biografiji „Luj van Gal, trener i totalna ličnost“, Robin se pričajući o Van Galu, dotakao i trenera u Premijer ligi, Aleksa Fergusona i Arsena Vengera.

Samo jednu sezonu je imao priliku da sarađuje sa škotskim stručnjakom, dok je sa Vengerom bio u istom timu punih osam godina. Ipak, prednost je dao legendarnom treneru Junajteda.

„Ferguson je zaista bio super menadžer. Bilo je sjajno kako je uspevao da celu postavu drži zadovoljnom i koncentrisanom na zadatak. Venger je bio kombinacija Fergusona i Van Gala. Arsen je oduvek naglašavao pozitivne stvari i gledao je šta bismo mogli da uradimo na dugoročnoj bazi. Taktički, Van Gal je genije, to ne možete da poreknete. Imao sam menadžere koji su imali svoje jake kvalitete, ali Ferguson je stvarno bio super menadžer“, zaključio je holandski fudbaler.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar