Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Letnji prelazni rok u fudbalu ulazi u veliko finale, a ostala su samo još dva dana.

PROČITAJTE JOŠ...

Leto u kojem smo videli transfere dvojice najboljih igrača 21. veka, Mesija i Ronalda se bliži kraju, a čini se da je atmosfera dostigla usijanje.

Nije bilo velikih transfera, ali je u centru pažnje je i dalje „saga Mbape“, koja nikako da dobije svoj epilog, a PSŽ i Real Madrid nastavljaju prepucavanja i optuživanja dok vreme ističe. I Čelsi je izuzetno aktivan, a sve snage su uprte u dovođenje Kundea iz Sevilja koja se po prvi put zvanično oglasila i rekla da tim iz Londona može da ga vodi ako uplati 80 miliona evra.

U Borusiji su stavili tačku na slučaj Holan i otklonili sve dileme oko odlaska, iako nas je ovo leto naučilo da ništa nije gotovo. a druge strane, ekipa iz Dortmunda želi da dovede na pozajmicu Kaluma Hadsona Odoija iz Čelsija.

Što se srpskih fudbalera tiče i dalje traje natezanje Lacija i Ajntrahta oko Filipa Kostića koji po svaku cenu želi da ode u Rim. Čini se da se ovde samo čeka da Lacio zadovolji apetite uprave ekipe iz Frankurta i da srpska kolonija u Italiji dodatno poraste.

Za razliku od drugih velikana, Bajern ne troši velike svote, ali dovodi pojačanja koja želi, pa je tako još jednom kupovao u Lajpcigu i dogovorio transfer Marsela Sabicera.

Sve detalje sa današnje fudbalske pijace, možete pročitati u našem blogu.

21:47 Saga oko Kundea se nastavlja

Sevilja je saopštila da Kunde može u Čelsi ako im bude uplaćeno 80 miliona evra. Ostaje da se vidi da li je Abramović spreman da plati toliki novac.

Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

21:15 Veliko pojačanje za Vladana Milojevića

Igrač Ajntrahta i rerezentativac Švajcarske, Stiven Cuber se seli redove grčkog AEK-a. Švajcarac bi trebalo da bude veliko pojačanje za ekipu Vladana Milojevića.

20.45 Ništa od trampe Barselone i Totenhema

Barselona je odbila trampu sa Totenhemu u kojem je tim iz Londona želeo da dovede Emersona Rojala u zamenu za Serža Orijea.

20:15 Pored Kabaka, Torino želi i igrača Lestera

Torino je ušao je u pregovore sa Lesterom u nameri da dovede veznjaka Denisa Prata, objavio je Fabricio Romano.

Prat je u Lester stigao iz Sampdorije  2019. godine za 17 miliona evra, a prošle sezone je zabeležio 15 ligaških nastupa. U ovoj sezoni još nije igrao za klub u Premier ligi.

19.50 Solskjer poželeo dobrodošlicu Ronaldu

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer poželeo je dobrodošlicu Kristijaanu Ronaldu, koji je u petak dogovorio povratak na Old Traford, gde dolazi iz Juventusa.

„Naravno da smo uzbuđeni zbog cele priče koju je Kristijaano imao u Mančeesteru. Nadamo se da će papiri uskoro biti gotovi i da ćemo ga predstaviti. On je pobednik i sjajno ljudsko biće. Igrači su uzbuđeni i ja sam uzbuđen zbog njegovog dolaska. On donosi nešto potpuno drugačije“, rekao je Solskjer.

19.13 – Kostić za 15 miliona plus bonusi

Toliko nudi Lacio, javlja Alfredo Pedula. Ako se taj dogovor sa Ajntrahtom ne ostvari, okreću se drugom igraču.

18.50 – Romano kaže da Juventus neće Aguera, Azara ili Obamejanga

Igrač Arsenala ima visoku platu na Ostrvu, Azara Real ne bi povoljno pustio, a Aguero bi možda i mogao da dođe u Italiju, jer je on u Barsu otišao zbog Mesija, a Leo je otišao u PSŽ.

18.10 – Vulvsi doveli pojačanje iz Bundeslige

Stigao je Hi Čan Hvang. Došao je na godinu dana kao pozajmljen napadač Lajpciga, pa se u Nemačku vraća za godinu dana.

17.48 – Torino želi promašenu želju investiciju Liverpula 

Ozan Kabak je meta italijanskog kluba koji je spreman da turskog internacionalca dovede na pozajmicu vrednu milion evra. Na ime pozajmice, Šalke bi mogao da dobije spomenuti novac.

Već ga je dobio od Liverpula koji je lani dao 1,1 milion, razmišljao i da ga otkupi, ali se „opekao“ jer se Kabak nije ispostavio kao idealno rešenje u defanzivi.

17.31 – Nikola Vlašić skupa akvizicija Vest Hema

Mogao bi da košta do 38 miliona evra, ako se na već visokih 30 miliona dodaju i bonusi. CSKA može samo zadovoljno da trlja ruke.

 

16.55 – Najbolji igrač Šerifa otišao pred Ligu šampiona

Moldavski tim je ostao bez Luvanora koji se seli u Saudijsku Arabiju.

16:22 – Saul ne ide u Čelsi

„Plavci“ su želeli fudbalera Atletiko Madrida, ali ponuda koju su uputili nije zadovoljila „jorgandžije“ koje su odličile da se povuku iz daljih pregovora.

16:17 – PSŽ: Real blefira

U Parizu su uvereni da čelnici „kraljevskog kluba“ blefiraju, kao i da će, ukoliko bude dogovoren, transfer Kilijana Mbapea u Španiju biti realizovan gotovo sigurno poslednjeg dana prelaznog roka.

16.00 – Borusija rekla „ne“ Pari Sen Žermenu

Plan PSŽ-a bio je da Kilijana Mbapea zameni Erlingom Holanom, ali od toga neće biti ništa.

„U PSŽ-u znaju da transfer Holana nije moguć u poslednjim danima prelaznog roka. Mi smo fudbalski klub, ne banka. Naš stav je jasan i nije menjan“, rekao je direktor Borusije Mihael Zorc.

14.45 – Vlašić postaje Čekićar

Vest Hem je na pragu potpisa za Vest Hem, i to za sumu od 30 miliona evra.

Navodi se da je engleski klub u pol poziciji ispred Milana, koji ga je takođe želeo.

Ipak, engleski tim je bio konkretniji, uz zov Premijer lige za ovog igrača.

14.05 – Midtjiland prodao najboljeg igrača

Anders Drejer otišao je u Rubin iz Kazanja za sedam miliona evra, pa će Midtjiland bez najboljeg igrača nastupiti u Ligi Evrope protiv Zvezde.

13.40 – Gemović u Arabiji

Miodrag Gemović je prošle godine bio jedan od najboljih igrača Superlige, karijeru će nastaviti u Arabiji, u klubu Al Halidžu.

Svojevremeno je potpisao za Vojvodinu dok je bio u zatvoru, za šta je zaslužan Nenad Lalatović.

Sada će raditi u istoj zemlji.

13:00 – Borusija pronašla pojačanje u Čelsiju

Kalum Hadson-Odoi bi mogao u poslednjim danima prelaznog roka da pojača „milionere“. Krilo aktuelnog šampiona Evrope želi da ode negde gde će moći da igra redovno, ali i da se bori za trofeje, a tim sa Vestfalena je najbolji izbor.

12:07 – Dupli posao Bajerna iz Minhena

Marsel Sabicer, vezista Lajpciga i kapiten reprezentacije Austrije, pojačaće Bajern. Bavarci će rivalu za titulu u Bundesligi uplatiti 16 miliona evra, preneo je nemački Bild.

11:44 – Barnli završio veliki posao, stiglo pojačanje iz Liona

Dosadašnji krilni napadač Liona Maksvel Korne parafirao je saradnju sa Barnlijem. On je u Premijer ligu stigao po ceni od 15 miliona evra, a sada već bivši fudbaler Liona spada među interesantnije igrače u Evropi, s obzirom na to da, uz kvalitetne igre u napadu, može podjednako dobro da odgovori i izazovima igranja na poziciji levog beka.

11:30 – PSŽ pronašao zamenu za Kilijana Mbapea, sveti se Realu

Mbape još uvek nije parafirao saradnju sa Real Madridom, iako su čelnici tima iz Španije dali rok do nedelje Parižanima. Odgovor PSŽ-a će u najvećoj meri zavisiti od ishoda pregovora sa Borusijom iz Dortmunda, pošto bi u Parizu želeli da u dresu „svetaca“ vide Erlinga Holana, inače veliku želju Reala koji je nameravao da Mbapea i Norvežanina upari u narednim godinama i stvori jedan od najboljih napadačkih tandema u istoriji fudbala.

Ovu informaciju preneli su nemački Bild i španska Marka, a kako kaže tekst jedne čuvene pank pesme – gde ima dima, i vatra postoji…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar