Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Fudbaleri Partizana savladali su TSC u meču 35. kola Superlige Srbije rezultatom 3:1 nakon dobrog drugog poluvremena.

Ekipa Aleksandra Stanojevića nastupila je bez Takume Asana po prvi put od odlaska najboljeg strelca, što se odrazilo na prvo poluvreme.

U prvih 45 minuta viđena je veoma loša predstava, pre svega crno-belih. Ako izuzmemo sjajan pas Bibarsa Natha za Nemanju Jovića u sedmom minutu i ogorman promašaj mlade nade crno-belih, ekipa Aleksandra Stanojevića nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol Nenada Filipovića.

PROČITAJTE JOŠ...

Sa druge strane TSC je u prvom delu imao nekoliko odličnih šansi. Najava je stigla u 12. minutu kada je Đuro Zec loptu poslao visoko preko gola, potom je Nenad Lukić uputio veoma lepu asistenciju ka Mihajlu Banjcu, ali je Vladimir Stojković uspeo da spreči da lopta završi u golu.

Tri minuta kasnije ponovo je Banjac bio u poziciji da nakon povratnog pasa Zeca zatrese mrežu, ali je njegov šut završio pored gola, u 40. minutu Zec je očajno pokušao da gurne loptu ka Lukiću i time upropasito kontru, dok je u 43. minutu Stojković bio prinuđen da spašava svoj tim. Agilni Zec je ušao u kazneni prostor, poslao povratni pas ka Lukiću koji je imao i vremena i prostora da se namesti, ali je njegov šut Stojković veoma lako odbio nazad u polje.

Nakon nešto boljeg početka drugog poluvremena, Partizan je do prednosti stigao sa penala. Odličan pas za Jojića, koji je petom vratio loptu ka Uroševiću, koji se spremao da šutira. U tome ga je sprečio Marko Petković na nepropisan način, pa je Natho sa penala dobio šansu da svom timu donese vođstvo.

Nova sjajna asistencija Natha i pas za Holendera kroz noge Tomanoviću u 64. minutu koju je reprezentativac Mađarske pretvorio u 2:0 bila je naznaka daljeg razvoja situacije, a samo tri minuta kasnije Jojić je i definitivno rešio pitanje pobednika nakon kontre, promašaja Jovića i fantastične odbrane Filipovića, ali se lopta odbila Jojiću na nogu, pa je bivši vezista Kelna po treći put zatresao mrežu.

TSC je preko Duronjića uspeo da postigne počasni gol, ali, uprkos nekoliko izglednih situacija, pre svega u kojima se našao Lukić, nisu uspeli da dođu do drugog gola i ugroze Partizanovu pobedu.

Superliga Srbije, 35. kolo

Partizan – TSC 3:1 (0:0)

Strelci: Natho u 53. sa penala, Holender u 64, Jojić u 67. za Partizan, Duronjić u 83. za TSC

Stadion: Partizana; Poseta: Bez gledalaca; Sudija: Srđan Jovanović

Partizan: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić (od 78. Smiljanić) – Jojić (od 77. Terzić), Natho (od 71. Pavlović), Jović (od 71. Stevanović) – Holender (od 71. Štulić)

TSC: Filipović – Petković, Antonić, Damjanović, Petrović – Banjac (od 79. Tumbasević), Tomanović (od 68. Đakovac) – Stanojev (od 68. Duronjić), Milićević, Zec – Lukić

Foto: Sofascore

Superliga Srbije, 35. kolo

Sreda

Inđija – Mačva 2:2 (1:0)

Partizan – TSC 3:1 (0:0)

Vojvodina – Radnički 0:0

Zlatibor – Metalac 1:0 (1:0)

18:05 Rad – Crvena zvezda

Utorak

Bačka – Novi Pazar 0:1 (0:1)

(Aganspahić 7)

Javor – Proleter 1:1 (1:0)

(Ilić 21 – Knežević 51)

Mladost – Voždovac 1:0 (1:0)

(Šatara 45+1)

Napredak – Čukarički 1:0 (0:0)

(Milošev 90+1)

Radnik – Spartak 2:0 (0:0)

(Makarić 85 penal, 90+6)

 

90+’ Kraj meča

Pobeda Partizana 3:1.

90′ Propala šansa da TSC dodatno smanji rezultat

Odličan prodor Lukića, obezbedio je sebi prostor, ali je šut bio više nego loš, pošto je izgubio korak dok se nameštao na udarac.

83′ Zatresla se Partizanova mreža, TSC smanjio na 3:1

Dupli pas Lukića i Duronjića, izdržao je jedan duel Duronjić, šutirao i pogdio sam ćošak Stojkovićevog gola.

78′ Dvostruka izmena u Partizanu, menjao i Krstajić

Terzić umesto Jojića, Smiljanić je zamenio Šćekića, dok je u TSC-u na teren ušao Tumbasević umesto Banjca.

71′ Trostruka izmena u Partizanu

Holender, Jović i Natho su napustili igru i ustupili mesto Pavloviću, Stevanoviću i Štuliću.

67′ Izmena u TSC-u

Krstajić je izveo Tomanovića, umesto njega u igru je ušao Đakovac.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

67′ Novi gol za crno-bele, 3:0

Pukla je kontra, Jović doleteo do gola TSC-a, ali je umesto sigurne realizacije zakomplikovao, stao, namestio se na šut, ali je Filipović uspeo da odbrani. No, njegova intervencija bila je kratkog daha, pogodio je jednog od saigrača u poslednjoj liniji, lopta se odbila ka Jojiću koji ju je ćušnuo ka golu za 3:0.

64′ Partizan stiže do 2:0

Natho je sa oko 20 metara primetio Holendera, poslao loptu kroz noge Tomanoviću, a mađarski reprezentativac iskoristio to što je Filipović bio na „krivoj nozi“ i duplirao vođstvo.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

62′ Ređaju se ziceri za Partizan

Dobio je Jojić odličnu loptu iz poslednje linije, izašao sam ispred Filipovića, ali je njegov šut golman TSC-a nogom odbio u korner. Nakon što je ubacio loptu iz ugla, odbrana gostiju nakratko otklonila opasnost, ponovo je lopta stigla do Jojića. Centrirao je iz prve, „pogodio“ Vujačića na drugoj stativi, ali je crnogorski štoper glavom loptu poslao u spoljni deo mreže.

53′ Partizan vodi 1:0

Pravo niotkuda crno-beli su došli do prednosti zahvaljujući udarcu sa bele tačke. Petković je faulirao Uroševića, Natho preuzeo odgovornost, i rutinski poslao Filipovića u jednu a loptu u drugu stranu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

48′ Po šansa na obe strane

Konačno malo uzbuđenja. Dobra akcija TSC-a i pas petom Lukića za Zeca, uspeli su igrači gostujućeg tima da dođu do peterca, ali su tom prilikom prekombinovali, pa je ostalo 0:0. Partizan je izveo brz napad, a pokušaj Holendera nakon prodora i ulaska u kazneni prostor Filipović je izbacio korner.

46′ Počelo je drugo poluvreme u Humskoj

Nadamo se da će drugih 45 minuta biti bolje…

45′ Kraj prvog poluvremena

Partizan se mučio, TSC bio nešto bolji, ali golova u prvom poluvremenu nije bilo.

43′ Nova velika prilika za TSC, Stojković spasao Partizan

Ušao je Zec u kazneni prostor Partizana, uspeo da uputi povratni pas ka Lukiću koji je bio u naletu. Iako je imao i vremena i prostora da šutne i snažno i precizno, udarac Lukića sa desetak metara završio je na Stojkovićevoj nozi, koji je uspeo loptu da izbije nazad u polje.

To je bilo ujedno i poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu.

40′ Zec „upropastio“ kontru gostiju

Nakon presečenog pasa krenuli su Zec i Lukić ka golu Partizana. Zec je pokušao da bude atraktivan i spoljnim delom kopačke uposli Lukića, ali je to uradio toliko loše da je lopta završila daleko od bilo koga, pa je propala sjajna šansa da ugroze Stojkovića.

37′ Zdjelar oprobao udarac

Namestio se fudbaler Partizana, šutirao sa oko 30 metara, snažno ali pravo u Filipovića.

33′ Nova velika prilika za TSC

Ponovo je Banjac bio u situaciji da zatrese mrežu, čini se da je imao relativno lak zadatak sa 12-13 metara, ali je njegov šut završio pored stative.

30′ Velika prilika za TSC, ostalo je 0:0

Akcija Lukića i prelep pas za Banjca koji je probao klizanjem da plasira loptu u gol, ali je Stojković uspeo da skrati ugao dovoljno da spreči pogodak.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

24′ Uzbuđenja nema, loš fudbal u Humskoj

Ni domaći ni gosti za prethodnih 24 minuta nisu prikazali gotovo ništa, ako izuzmemo pas Natha pre velikog promašaja Jovića. Rastrzana igra oba tima, uz tek povremenu situaciju koja bi mogla da liči na šansu poput prodora Zeca. No, pao je fudbaler TSC-a u kaznenom prostoru pri prvom kontaktu, tražili su penal gosti, ali za njega nije bilo osnova.

19′ Bespotreban karton za Holendera

Dosuđen je faul na oko 30 metara od gola TSC-a za gostujući tim, a napadač Partizana iz nekog razloga nije dopustio da prekršaj bude izveden, pa je zasluženo sakncionisan javnom opomenom.

17′ Slab ritam utakmice

Iako je Partizan definitivno drugoplasiran, dok je TSC gotovo izvesno obezbedio opstanak, pa je bilo očekivano da će oba tima biti rasterećena, nakon prvih 17 minuta nema prevelikih uzbuđenja.

12′ Najbolja prilika za TSC

Kombinovali su igrači TSC-a po levom krilu, lopta je stigla do Zeca u kaznenom prostoru, on uspeo da napravi sebi prostor i šutne, no njegov pokušaj je otišao visoko preko gola.

7′ Veliki promašaj Nemanje Jovića

Nije bilo prilika pred golom gostiju sve do sedmog minuta, kada je Natho sjajnim pasom „izbacio“ Jovića samog ispred Filipovića, ali je mladi napadač crno-belih uputio veoma loš šut i promašio čitav gol.

1′ Utakmica je počela

Prvi napad imaju fudbaleri TSC-a.

Dobro došli na prenos meča 35. kola Superlige Srbije između Partizana i TSC-a na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare