Takuma Asano Partizan transfermarkt
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Neočekivan potez povukao je Takuma Asano, raskinuo je ugovor sa Partizanom koji je ostao bez "već viđenih" miliona na računu prilikom transfera.

Očito da na relaciji klub-igrač već neko vreme nije funkcionisalo, a do potpunog raskola došlo je baš na Uskrs.

Asano se oglasio putem društvenih mreža i poručio da je raskinuo ugovor s crno-belima, a nije dugo prošlo do odgovora iz Humske.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan se obratio saopštenjem i najavio tužbu, pa će na sud sa japanskim krilnim napadačem.

Dogodilo se sve ono što je do juče delovalo nezamislivo, a klub će izvesno ostati u debelom minusu. Em je očekivao novac od transfera, em će morati da isplati ceo ugovor Asanu, do leta 2022. godine, ako se dokaže da je igrač u pravu.

Plata reprezentativca Japana u Humskoj iznosi 50.000 evra mesečno, što znači 600.000 na godišnjem nivou, dok je Partizan ovog leta očekivao unosan priliv od transfera, jer je planirana njegova prodaja godinu dana pre isteka ugovora.

Navodno, Asano je imao pravo raskida ugovora ako klub kasni tri meseca sa platom ili ne isplati neki od dogovorenih bonusa, prenosi „Telegraf“.

Izvesno da jedan od dva pomenuta dogovora nije ispoštovan, Japanac je i sam poručio kako mu se duguju plate, pa je rešio da jednostrano prekine saradnju. Ako sud presudi u njegovu korist, Partizan će morati da im isplati svih 600.000 evra, plus dugovanja, prema ugovoru koji je važio do leta 2022.

Ujedno će Asano biti slobodan u izboru nove sredine, pominjalo se kako crno-beli očekuju četiri miliona evra za njegov transfer, uz određene bonuse. A, bilo je ponuda iz Azije, Turske… Ovako – nula od odlaska, minus zbog plata za igrača koji više neće biti deo kluba, još jednom – ako je Asano u pravu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare