AP Photo/Ebrahim Noroozi

Fudbaleri Juventusa pobedili su Lajpcig sa 2:3 u Nemačkoj, posle velikog preokreta u drugom kolu Lige šampiona.

U terminu od 18.45 igrali su Đirona i Fejenord, odnosno Šahtjor i Atalanta, a sada je u fokusu bio meč Lajpciga i Juventusa, jer je na terenu blistao Dušan Vlahović.

Srpski napadač je odigrao najbolji meč u dosadašnjem delu sezone, pošto je postigao dva gola i to ne bilo kakva, već veoma atraktivna.

Benjamin Šeško je na drugoj strani bio sjajan, dvaput je doeo prednost Lajpcigu, ali mu je Vlahović oba puta uzvratio. Pobedu Juventusu doneo je rezervista Fransisko Konseisao posle magičnog driblinga i preciznog udarca u 82. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Juventus sada ima šest bodova iz dva kola, dok je Lajpcig na nula i u donjem delu je tabele.

U narednom kolu „stara dama“ će na svom terenu dočekati Štutgart, dok će Lajpcig ugostiti Liverpul.

Već u 3. minutu Dušan Vlahović i Teun Kopmajners su kombinovali, ali se Lajpcig nekako odbranio, a srpski napadač je loše zahvatio lošu glavom, mada nije imao ni mnogo prostora.

U prvih 12 minuta Tijago Mota je bio prinuđen da napravi dve izmene, pa su zbog povreda teren napustili Bremer i Gonzales, dok su šansu dobili Gati i Konseisao.

Juventus je bio nešto opasniji rival u prvom delu, ali nije stvorio stopostotnu priliku. U 31. minutu Fađoli je šutirao, Vlahović je zakačio loptu, ali je Gulači odbranio, jer je bio dobro postavljen. U kontranapadu Luis Openda je povukao po levoj strani, proigrao je Benjamina Šeška, koji se odlično kretao, a onda zakucao loptu pod prečku za 1:0.

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

U 36. minutu „stara dama“ je tražila penal. Mekeni je odigrao za Vlahovića, koji je jedva zahvatio loptu, koja je otišla pored gola. Vlahović se žalio da je udaren po nozi, pa je sudija stupio u kontakt sa VAR sobom, ali je ubrzo pokazao da se igra nastavi.

U nadoknadi prvog poluvremena Fađoli je potegao sa distance, bio je na oko 25-30 metara od gola rivala, ali je šutirao pored njega.

Drugo poluvreme bilo je još uzbudljivije i daleko sadržajnije.

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Strpljivo je Juventus gradio napad u 49. minutu, lopta je posle lepe kombinacije došla do Kopmajnersa, koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao iz prve i pogodio stativu.

Već u narednoj akciji Juventus je stigao do izjednačenja. Kambiaso je centrirao sa levog krila, gde se dobro namestio, a Vlahović je utrčao ispred Orbana i jednim dodirom sproveo loptu u mrežu za 1:1.

Openda je pokušao da uzvrati, dugo je vukao kroz sredinu, prvi šut mu je izblokiran, dok se posle drugog tresla stativa.

Juventus vs Leipzig Foto:Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Usledili su košmarni minuti za Juventus. Najpre je golman Di Gregorio slučajno igrao rukom van kaznenog prostora, pa je isključen, a onda je iz slobodnog udarca lopta u ruku pogodila Daglasa Luiza, koji je tek ušao u igru, pa je sudija nakon gledanja snimka pokazao na belu tačku.

Šeško je lako realizovao penal za 2:1, ali je Vlahović imao spreman odgovor. Konseisao je ukrao loptu, odložio za Srbina, koji je potegao sa 20-ak metara i golman nije imao nikakve šanse.

Imao je sreće Juventus u 71. minutu, kada je Openda ponovo pogodio stativu, a onda je u nastavku akcije sa svega 6-7 metara iskosa šutirao pored gola.

Leipzig vs Juventus Foto:EPA-EFE/FILIP SINGER

U 82. minutu Juventus je sa igračem manje došao do veličanstvenog preokreta. Mekeni je čisto pokupio loptu od rivala, Kalulu je povukao, kombinovali su fudbaleri Juventusa na polovini rivala, a Konseisao je izveo prelep dribling i onda lagano savladao golmana Lajpciga.

U nadoknadi utakmice, koja je trajala devet minuta, Lajpcig je imao nekoliko izglednih prilika, odbrana Juventusa je bila na visini zadatka, ali je i rezervni golman Perin izrastao u heroja, pogotovo nakon odbrane šuta Orbana, koji je imao zicer, ali je glavom slabo šutirao.

Sve ostale rezultate, strelce i tabelu Lige šampiona nakon drugog kola pogledajte ispod.

LAJCPIG - JUVENTUS 2:3; ASTON VILA - BAJERN 1:0; BENFIKA - ATLETIKO 4:0; DINAMO - MONAKO 2:2; LIL - REAL MADRID 1:0; LIVERPUL - BOLONJA 2:0; ŠTURM - KLUB BRIŽ 0:1;

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar